Spiontejp

Tejp är användbart i många sammanhang. Förr i tiden brukade jag använda vävtejp/silvertejp som en mer eller mindre permanent lagning av mina bilar.
Dock så verkar den tiden vara förbi nu i takt med att jag förnyar min bilpark lite smått. Inte någon större saknad faktiskt om sanningen skall fram.
Bostadsbolaget MKB har också de hittat på ett kreativt användningsområde för tejp.
De använder något som Sydsvenskan i rubriken kallar för spiontejp. Vilket för mig som gammal säljare av tejp naturligtvis blir extra intresserad av.

Tänkte att det måste vara någon ny sorts tejp som kommit ut på marknaden. Men ack vad jag bedrog mig det vara bara den sorten som vi brukar kalla för transparent tejp eller genomskinlig.
Nåja användningsområdet är intressant. Fast undrar om det inte vore bättre att använda vävtejp istället.
Den fäster nämligen så bra att hyresgästerna inte kommer få upp sina dörrar överhuvudtaget.
Så på det sättet kan man säga upp hyreskontrakten på löpande band då hyresgästerna inte kan disponera sina lägenheter alls. Och följaktligen inte behöver ha dem heller.

Om nu någon råkar vara inne i lägenheten när den tejpas igen, så kommer den hyresgästen inte heller ha behov av bostad i den storleken inom några veckor utan klarar sig med en urna.

Bloggledaren |

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Spiontejp

 1. observer skriver:

  Om sossarna vill ha allmännytta då skall de också kräva att allmännyttans tjänstemän uppför sig anständigt. Jag har inte hört Ilmar säga något om det nu aktuella fallet.
  Själv är jag ofta ute och reser, ibland kan det bli en hel månads semester i utlandet och på sommaren bor jag ofta i sommarstugan. Tur att man har en bostadsrätt och inte bor i allmännyttan, för då hade jag kanske inte haft bostaden kvar när det blev dags att börja arbeta. Just nu funderar jag på om MKB kan ha lärare som hyresgäster, de har ju en massa ledighet, men de har kanske specialavtal.
  Egentligen är jag inte förvånad, MKB har ju en massa hemska hyresgäster. Därför tror jag att de avreagerar sig på sådana som inte kan ge igen och som inte har soc som sina beskyddare. Det gäller ju att välja sina offer. Men vem hade de tänkt ska bo i den aktuella lägenheten? Pressen bör bevaka detta. Det kan väl inte vara så att en MKB-vän skall ha den aktuella lägenheten eller använda den som bytesobjekt på ett eller annat sätt?
  Det är inte så länge sedan MKB använde en särskild emailbox som register över sådana som de inte ville ha som hyresgäster och sedan minns jag hur en journalist kom över en pärm fylld med kränkande uppgifter hos MKB. Det blev många intressanta reportage…
  När det gäller tejpen så bör MKB visa att ingen tagit bort och därefter satt tillbaka tejpen. Man bör även undersöka om MKB lagrar någon av sin information i det här fallet i någon dator. I så fall riskerar de att ha gjort sig skyldiga till lagbrott. Kan inte handikapombudsmannen hjälpa till i det här fallet?
  Jag anser att allmännyttan bör vara lika offentlig som våra kommunala och statliga myndigheter! Detta kan Ilmar klubba igenom om han vill. Finns den viljan?

 2. Pingback: VET HUUUUUT, MKB!!!!!!!!!!! Gör det nu inte till en prestigefråga också! « ByggBlasket

 3. Pingback: Spionaffären: Om kommunikation och ledarskap « ByggBlasket

Kommentarer är stängda.