Personligt av Don Bennechi

Lyssnade just igenom Lifelong Prisoner av Don Bennechi. Som i låten My Child, som han skrev själv, har även denna låt en mycket personlig text. Men i My Child handlade texten om en faders kärlek och saknad  till sitt barn. I Lifelong Prisoner känns det som om texten handlar om Don själv.

Låten och hans röst har en annan klang. Det verkar denna gång som om Don  nu beskriver sin egen situation, istället för att sjunga om ett  barn. Rösten är mörkare och man tycker sig höra en nästan undertryckt ilska över att inte bli, som han sjunger ”förlåten” och bedömd utifrån de kvalifikationer han faktiskt har och det liv han idag lever.
Samtidigt förmedlar låten även en viss uppgivenhet över människors sätt att ständigt gå efter gamla värderingar och inte kunna ge en andra  chans att komma tillbaka. Man kan  fråga sig varför Don sjunger ”Wont I ever be forgiven”? Det känns verkligen äkta.

Låten berör. För vem har väl inte varit med om att någon gång känt sig utlämnad och orättvis behandlad i sitt liv?
Dumheter kan alla göra någon gång sitt liv och de flesta har också gjort det.
Lite märkligt på ett sätt, större artister än Don har gjort dumheter tidigare, dessutom betydligt värre dumheter. De behöver inte dras med det genom resten av livet.

Det musikaliska hantverket i låten är gediget. Låten förmedlar en djup närhet och tål att lyssna på gång efter gång.

Annat om Don Bennechi: Juligen | Cateyes | Myspace | You tube | Blondinbella | Astor | Annsas | Official site

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Personligt av Don Bennechi

  1. Jeanette skriver:

    Don Bennechi och Lifelong Prisoner är grym!!!! Har han gjort nått på svenska? Jag lyssnade igenom precis alla låtarna på hans myspace, men inget på svenska….. Han är ju svensk! Eller? Hur som helst så tycker jag Bennechi är så cool och så snygg!
    Kramiz/Jeanette

Kommentarer är stängda.