Något för svenska staten

Några italienska kommuner har tydligen kommit på ett effektivt sätt att dra in lite extra pengar till sina kassor enligt DI.
De fifflade lite med trafikljusen så de slog över mycket snabbt från gult till rött vilket fick till följd att övervakningskamerorna fångade en hel del som körde mot rätt ljus och fick böter.
Här i Sverige går väl böterna till statskassan. Men det lär väl inte hindra staten för att ta till denna synnerligen effektiva metod att dra in lite extra pengar.

Kommunerna kan å sin sida trixa lite med parkeringsautomaterna. Det är väl bara att se till att bläcket på parkeringsbiljetten bleknar vid kontakt med ljus.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Något för svenska staten

 1. Mumfi skriver:

  Gult betyder stanna!

 2. gester skriver:

  ”Gult betyder att det är på väg att bli rött. Är det gult ljus skall man som grundregel stanna. Om det inte är möjligt att stanna på ett säkert sätt på grund av för hög fart eller att det blir gult när man har kommit för långt ska man köra istället. ”
  Med andra ord man får köra mot gult.

  Sedan
  ”Trafiksignaler i EU, EES och Schweiz följer en gemensam standard enligt den s k Genèvekonventionen från 1980, dock förekommer vissa lokala variationer i och med att konventionen ännu inte införts fullt ut i alla berörda länder.”

  Men nu gäller det här Italien och om de har lite andra regler har jag igen aning om.

Kommentarer är stängda.