Livstidsgaranti och presenter

Presenter är alltid ett problem. Vad passar bäst? Vilket prisläge? Rätt färg? Och allt det där.
Eftersom det om några månader är dags för min födelsedag blir det än värre. Det gäller att vara noggrann så att man verkligen får det som skänker mest glädje för en själv.
Funderade ett tag på en sådan här.

Vilket den skarpsynta läsaren vet att det är en humidor. Dvs en förvaringsplats för cigarrer. Utrustad med hygrometer, luftfuktare, och fuktsystem. Den rymmer 30 cigarrer. Det som är särskilt intressant är att den har livstidsgaranti.

Det här med livstidsgaranti väcker en del funderingar. Den första frågan som uppkommer är. Gäller det produktens livstid?
Så om den går sönder efter sex månader så säger säljaren att – Tja den där grejen har bara en livstid på sex månader. –
Men om det nu är så att livstidsgarantin avser köparens livslängd så infinner sig ännu fler frågor.
Om man fått den som present. Vilken livstid avses då – Den som köpt den eller jag som fått den som present?
Om det är köparens livstid som avses behöver man vara mycket noggrann när man skall prata med personer om vilka presenter man önskar av dem. Farbror Oskar som är 95 år skall man absolut inte önska en livstidsprodukt av.
Utan det får snarare bli en kärnfrisk kusin runt 20. Helst bör vederbörande skickas iväg på en fullständig hälsoundersökning först.
Dessutom får givaren naturligtvis inte syssla med några farliga sporter som fallskärmshoppning, bergsbestigning eller få för sig att resa jorden runt med en segelbåt. Äga motorcykel är även det totalt förbjudet.
Pressen att hålla koll på vad presentköparen gör kommer genom åren bli mycket påfrestande. Ständiga kontrollsamtal och förmaningar.

Om livstidsgarantin på presenten avser mottagaren, väcks frågan – Måste jag lämna ut mitt personnummer till alla som skall köpa presenter med livstidsgaranti?
Webbshoppar som säljer presentartiklar med livstidsgaranti har inte någon särskild ruta där man skall fylla i personnumret för den som skall få presenten. Jag har heller inte sett att någon tagit upp det här under ett speciellt avsnitt på webbplatsen. Samma sak i butikerna som säljer produkter med livstidsgaranti. Ingen särskild blankett där uppgifter om personnummer skall fyllas i.
Något är lite fel här.

Vid närmare eftertanke så bör nog livstidsgarantin vara selekterad. Dvs produkter som är relaterade till hälsovådlig användning som rökning, fallskärmshoppning. Där är det användarens livstid som avses.
Hälsoproduker som motionscyklar där är det köparens livstid som gäller.

Men om man nu lyckas lösa det här med livstidsgaranti på presenter så är en humidor trevlig att få. Haken är dock att cigarrer är rätt så dyra har jag märkt. Styckkostnaden för den sorten som skall in i humidoren på bilden ligger runt 20 – 30 kronor. Men å andra sidan räcker en god cigarr mycket länge.

Så det blir nog till att leta efter en annan present till mig.

 

Andra bloggar om: , , , ,

Webbplats av intresse kanske: samling av askkoppar

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.