Lån och läsa

Ser i Skånska Dagbladet, papperstidningen, att en riksdagsledamot frågat konsumentminister Nyamko Sabuni om vad hon tänker göra med alla dessa aktörer med sidor som erbjuder möjlighet till att låna 3000 kronor snabbt och ger lån med betalningsanmärkningar.
Anledningen är att Kronofogdemyndigheten under sex månader fått in drygt 4.000 betalningsförelägganden som en följd av dessa sms-lån. Skulle inte tro att Nyamko finner någon större anledning att göra något. Villkoren som gäller för lånen framgår rätt så klart på de webbplatser som erbjuder lånen. Individer förutsätts kunna ta del av de villkor samt avgifter som presenteras. Tar man ett lån bör man vara väl förtrogen med vad det är som gäller.

Jag kan tänka mig att en hel del av lånen tas på kvällarna när det är dags att göra en liten krogrunda och man upptäcker att pengar saknas. Det får mig att fundera lite på hur det ser ut på en del krogar har inrättat det hela.
Ett smart marknadsföringstricks för att få folk att köpa/dricka mer borde vara att se till att det finns en bärbar dator med trådlöst Internet tillgänglig.
När man då upptäcker att pengarna börjar ta slut bär servitören fram datorn, den törstande kroggästen surfar ut till en lämplig sida och skickar in ansökan via sms. Vips en stund efteråt går det bra att fortsätta dricka.
Har inte läst att den tjänsten finns, men den kanske kommer senare. Om den gör det och den inte finns redan kom ihåg att det var här ni läste om det först.
Ang villkoren för lånen kan man undra om en del kan ta del av det skriftliga innehållet som gäller för lånen. I en del fall kanske berusningen kan vara ett hinder att till fullo förstå vadd et handlar om. Men å andra sidan har debatten om dessa lån varit omfattande i pressen, så att någon kan ha missat den verkar inte så sannolikt. Fast å andra sidan kan en del ha problem med det här att läsa ordentligt. En inte alltför ovanlig åkomma. Men det finns hjälp mot även det. Här finns en sida för de som lider av läs och skrivsvårigheter.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.