Ingen djonk i Shanghai

Egentligen skulle titeln på inlägget ha varit Djonk i Shanghai. Nästan allt är rätt på bilden ovan. Det är ifrån Shanghai, det finns vatten på bilden, det finns en båt.
Båten kunde vara en djonk, för de som inte vet hur en djonk ser ut. Men tyvärr, båten är ingen djonk utan mer någon obestämbar typ av fraktbåt.
En djonk skall se ut mer så här. Så, får nöja mig med att det blev nästan rätt. Fast den optimala titeln hade varit Djonkar i Shanghai. Fast det hade krävt en bild på fler djonkar tillsammans. Och då det inte gick att få tag på en enda var den titeln en oöverstiglig uppgift i nuläget. Om man själv vill hitta djonkar kan man börja med att ta rätt på lite mer om Shanghai.

Det här är inte heller en djonk. Den skall snarare betraktas som en yacht. Närmare bestämt en motoryacht. Tväremot en djonk egentligen. Den har motor, den går snabbt, den används för nöjesåkning.
Huruvida priset är tvärtemot en djonk är däremot oklart. Detta då prisbilden för djonkar är lite oklar för mig. Bilden är från Stockholms skärgård någonstans. Om det är tvärtemot Shanghai kan man fundera på. Här hittar du den sortens båt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.