Eländet har börjat

Eländet drabbade Vollsjö idag. Det där vita som kommer ned från ovan ser ut att stanna kvar.
Snö mer allmänt kallat. Som barn kunde man tycka det var roligt men inte nu.
En av anledningarna finns på bilden nedan.

En vanlig trappa ned till en källaren. Därinne finns vedpannan, som ser till att vårt hus får värme. Den behöver det eldas i varje dag. När snön kommer brukar den driva så att hela nedgången är full av snö och man behöver skotta sig igenom en drygt två meter hög och tre meter djup snödriva för att komma ned.
Först skall man då förstås skotta sig fram till snödrivan där. Men den snön brukar bara en dryg meter hög.
Sedan så envisas plogbilen att på framsidan av huset lägga en trevlig snöfall precis framför ingången till huset. Den skulle man kunna pulsa igenom om det inte vore så att tidningsbäraren och brevbäraren vägrar lämna sina grejor om det inte är skottat ändå fram till brevlådan. Brevlådan sitter naturligtvis på husväggen, bara för att det skall bli så mycket att skotta som möjligt.
Min miljöbil däremot är lättare att få ut från uppfarten, det är bara att köra rakt igenom snön. Kanske inte går på första försöket håller man på några gånger så kommer man igenom till slut. Visserligen tar det ibland längre tid än det skulle göra att skotta om man använder bilen. Fast med bilen är det inte så ansträngande.
Snöskottning måste vara det straff man får i vuxen ålder för att man tyckte om snö som barn.

Andra bloggar om: , , ,

Uncategorized. Bokmärk permalänken.