Djur skall inte vara på vägar de skall vara på tallriken

Inte nog med snö som dimper ned stup i kvarten så skall massa djur ställa till trassel för oss. Senast några rådjur som orsakade trafikolyckor i Sjöbo kommun. Som tur är ingen allvarligt skadad.
Har själv med bil klippt ett vildsvin för några år sedan. Det gick utmärkt, svinet sprang ut framför bilen, det skakade till lite i bilen, eller mycket, snarare ett vildsvin väger en del. Men inga större problem för övrigt. Däremot fick jag skäll av polisen efteråt när jag anmälda olyckan då de upplyste mig om att man inte så gärna skall gå ut själv och se hur det gick med djuret. Vildsvin kan uppenbarligen bli lite arga när de är skadade.

Men väja för ett djur som inte når upp över motorhuven är inte att rekommendera, utan kör rakt på bara. De skall ju i alla fall bli mat lite senare.

Andra bloggar om: , , ,

Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Djur skall inte vara på vägar de skall vara på tallriken

  1. Max Hobstig skriver:

    Jag håller med dig. I vart fall skall rådjur inte ränna omkring hur som helst. De enda platserna de bör vara på är, som du säger, på tallriken eller i frysen.

    Skogssvinen har överhuvudtaget inte här att göra sedan en gris slog ihjäl kompisens hund. Egentligen borde man göra som annorstädes, jaga dem med tysk jaktterrier i pack eller triss med Dogo Argentino.

    Till sist. Se upp med polisen.
    De vill ingen väl sedan länge. Rädd för ormar är de oxå 🙂

Kommentarer är stängda.