Datorer skall underlätta. Jo du kyss mig någonstans

Att IT-tekniken skall underlätta med alla dess programvaror verkar vara en liten myt.
Slavar under tekniken skulle jag snarare säga.
Fick ett mail från en kund som inte kunde hantera min faktura i sitt tjusiga bokföringsprogram.
Vi kör en rätt så enkel bokföring eller dubbel kan man nog säga om man skall vara formell, i riktiga böcker med kulspetspennor.
Behövs inget program för det. Numreringen av mina fakturor följer samma enkla princip.

Den första fakturan för året heter 01 den andra 02, när jag går över hundra på ett år heter de 101 osv. Enkelt och effektivt system.
Men nu just denna kund som inte kunde hantera min faktura hade råkat få samma nummer i januari i år som förra året vid samma tidpunkt. Inte så konstigt då det gäller löpande avtal med fasta faktureringsperioder.

Men just hans administrationsprogram klarade inte av att hantera fakturor med samma löpnummer, detta trots att skillnaden var ett år emellan.
Så han fick bokföra den med tillägget 09 framför. Och undrade om jag kunde vara så snäll att i fortsättningen lägga till 09 framför mina fakturor till honom.
Och kunden har nästan alltid rätt så det är väl bara för mig att lägga till 09 på alla fakturor i fortsättningen.

Undrar bara om han hade tänkt sig att det skall stå 10 nästa år. Fast det får jag väl rätt på om ett år.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Datorer skall underlätta. Jo du kyss mig någonstans

 1. Lotta skriver:

  Hej. Det är ju faktiskt en bra funktion i de programmen som gör så. Tänk efter, om man råkar boka samma faktura två gånger så säger programmet till!
  Visst kunde man fått en ”Är du riktigt säker på att du vill boka denna en gång till! !??”-fråga och kört över programmeraren (hahahaaaa) men för oss som kan vara lite förvirrade är det faktiskt mycket bra.
  Det hindrar även missar från våra underbara leverantörer…
  Nu utgår jag ifrån att du inte skickar två fakturor på samma sak, men jag lovar dig- det händer, avsiktligt eller inte ??? Kram/L

 2. gester skriver:

  Jo men det var ju precis det jag gjorde. Fakturan avsåg exakt samma sak som den förra. Skillnaden är att det är ett år mellan tjänsterna.

Kommentarer är stängda.