Carola, födelsedag och delfiner

Vecka 36; Aftonbladet inledde Carolareportagen denna vecka med en artikel om Carola och skvaller!!!

Nu är det inte som man tror en självrannsakande artikel utan att Carola tydligen misstänker att någon av hennes vänner kommer skvallra för tidningarna var hon tänker fira sin 40-års dag någonstans. Motdraget till det skulle då vara att bjuda in folk till olika ställen och på så sätt lista ut vilken det är som gått till tidningarna.

8/9 Carolas födelsedag. Expressen/Kvällsposten upplyser oss om att hon kommer firar på hemlig ort. En del läsarhyllningar finns på hälften av det hela uppslag Expressen ägnar åt Carola.
Aftonbladet har också ett uppslag inne i tidningen som handlar om hennes födelsedag, men med en liten variation, Expressen har sina läsarhyllningar på höger sida så väljer Aftonbladet den vänstra sidan av uppslaget.

Ronden den här dagen oavgjord 2 – 2. Aftonbladets bilaga som bl.a handlar om Carolas fd pojkvänner är utan tävlan då den kostar extra. Det enda som räknas är hur mycket Carola man får för pengarna i den vanliga tidningen.

9/9 Dagen efter Carolas födelsedag. Expressen går ut hårt och får sin första, förstasida nu. Carolas hemliga 40-års fest är rubriken. Inne i tidningen är det ett helt uppslag om att den hemliga festen ägde rum i Östra Husby. Fast så där hemlig var den nog inte eftersom Expressen hade ett reportageteam med två personer på plats.

Aftonbladet hade också på något sätt lyckats få dit ett tvåmannateam för att rapportera. De var lite mer återhållsamma med texter om hemlig fest. Vilket är klädsamt då det antagligen drällde av journalister där. Men ett uppslag blev det i alla fall.

Den här ronden gick till Expressen med 3-2

Om festen hade varit riktigt hemlig hade antagligen Expressen kunnat lista ut det ändå, de har ju lite speciella arbetsmetoder på den tidningen för att plocka fram hemliga uppgifter.

10/9 Aftonbladet kunde tydligen inte riktigt förlika sig med att Expressen under denna vecka presterat lika antal helsidor, fem stycken, så de klämmer till med en helsida. Carola med sällskap var och åt lunch på Kolmården och tittade på delfiner. Så veckans segrare blev Aftonbladet med sex helsidor mot Expressens fem.
Resultattabell 27/7 – 10/9-06
Helsidor Kvällsposten/Expressen – Aftonbladet 14 – 26
Därav förstasidor Kvällsposten/Expressen – Aftonbladet 1 – 3

Litet förtydligande ang förstasidor. Har tidigare kallat det för löpsedlar vilket inte alltid har stämt med den aktuella löpsedeln. Innehållet i Kvällsposten och Expressen är i stort sätt samma men deras löpsedlar kan variera. Men statistiken stämmer då det är förstasidor jag räknat hela tiden.

Får säga grattis så här i efterskott även jag.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Uncategorized. Bokmärk permalänken.