Börjar väl bli dags att förbjuda skiten nu

Skaderapporterna efter gårdagens raketer börjar komma in nu i DN och Aftonbladet. Dags för ett förbud nu. Det som är lite synd är att vi skattebetalare måste stå för sjukhusvården när klantskallarna skadar sig själva.
Nu är ju de som skadar sig själva inga att tycka synd om eller känna medlidande för värre är när de skadar andra oskyldiga personer eller tänder eld på byggnader.
Åldersgränsen för att köpa fyrverkeri är fullkomligt meningslös. De unge får tag på det i alla fall och även de som är över 18 år är synnerligen olämpliga att hantera raketer.
Så ett förbud mot försäljning vore den bästa lösningen. Det finns ett antal företag i Sverige som har utbildad personal som kan hantera raketer låt de ta hand om det här i fortsättningen.

Andra | Basic personligt | In your face |

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Börjar väl bli dags att förbjuda skiten nu

 1. asapasa skriver:

  Jag håller med om allt, men de sa på TV igår att vi vill ha raketer.? Vilka är vi? Hoppas att denna idioti får sitt slut och att Sverige får ett förbud. Utbildad personal kan få sköta detta, och inte små barn eller andra med små hjärnor.

 2. gester skriver:

  De som vill ha raketer är väl män som har ett behov att av verka tuffa och manliga på det där primitiva sättet. Dvs ett sätt att visa sig stor när man i själva verket går omkring och känner sig liten. Utan att ha stöd för det i någon som helst forskning skulle jag misstänka att de som misshandlar sina fruar och sambos också tycker om att skjuta raketer. Men som sagt inget jag kan styrka.

 3. Pingback: Fyrverkerier och raketer. Dags att förbjuda det nu | Abuster

 4. Mumlan skriver:

  Tänk, nu tog du orden ur mun på mig. Jag har funderat i samma tankebanor som du. Låt proffsen sköta smällandet. Jättebebisarna ska hålla tassarna borta från sånt de är för korkade för att klara av.

  För några år sedan var det en kille som dog av en sån där jätteraket, men den nyheten dränktes väl av tsunamikatastrofen.

  Ytterligare ett skäl till att förbjuda det, förutom de du nämnde ovan, är att många hundar blir så skräckslagna. De händer då och då att hundar dör av skräck på nyårsnatten. Djurplågeri är ju redan förbjudet, men varför det här skulle vara undantaget, förstår jag inte.

  Om smällandet utförs av proffs på särskilda platser är det lättare att föra skräckslagna hundar i säkerhet, än om det smälls överallt.

 5. Kakis skriver:

  Jag håller med dig! Och det är inte bara människor som far illa av det, djuren, både tama och vilda och miljön far också illa!

Kommentarer är stängda.