Backlash

Backlash nej inte popgruppen Backlash, utan mer det fenomenet att något som slår tillbaka.
Helt enkelt en fråga drivs så hårt opinionsmässigt att i stället för att få sympati för frågan så uppstår en motreaktion och hela opinionen vänder åt andra hållet istället.
Eller lite mer enklare uttryckt det kan bli lite för mycket i en fråga så motreaktioner kommer fram istället.
FRA-lagen är ett exempel, där har kritiken mot lagen gett upphov till att förespråkarna börjar försvara sig med konkreta exempel på vilken nytta FRA har gjort. Det möts då av motståndarna med hån och spydiga kommentarer. De kommentarerna kan ha motsatt effekt, dvs att de ökar stödet för lagen bland folk i gemen.

Ett annat exempel är den om miljön, vi skall tänka klimatsmart, tidningarna fylls med information om hur mycket en flygresa, bilresa, intag av kött påverkar miljön.
Den enda slutsatsen de kommer fram till är i förlängningen att det är lika bra att lägga sig ned och dö direkt, ja efter att först ha slaktat alla kor då.
Då jäklar får vi en bra miljö, fast först skall vi lida med massa extra skatter av någon outgrundlig anledning. Detta då alla dessa miljöskatter faktiskt inte går till att förbättra miljön utan bara är ett sätt för staten att få in mer pengar. Pengar som de kan använda för att sänka  skatter så folk har råd att konsumera ännu mera.
Och de där miljömupparna verkar vara totalt rabiata vilket jag märkte när jag skrev om min miljöbil tidigare.

En liten annan typ av backlash är alla dessa snabblånesidor, smslån, onlinelån eller vad det nu skall kategoriseras som. Det gav upphov till sidor som ger kreditupplysning online.
Vilket på ett sätt också är en form av backlash.

Med andra ord vara reaktion ger upphov till en motreaktion och går det för långt så ger den första reaktionen en rent negativ verkan och motverkar syftet.
Så det bästa är att inte reagera överhuvudtaget på någonting. Då behöver man inte riskera att saker blir fel.
Och då hade vi suttit i en kall grotta, nakna med ett fyrkantigt hjul och ätit gräs och rötter.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.