Yrkesstolthet

Det här med att vara stolt över sitt yrke är om inte självklart så i alla fall en målsättning och en förutsättning att kunna göra ett bra arbete. Om man avskyr sitt yrke lär resultatet bli därefter i utövandet av yrket.

När det gäller mitt nuvarande inom sökmotoroptimering känner jag en stor stolthet med det jag gör för mina kunder.
Jag hjälper dem till att öka sina intäkter, förståelse för hur man skall agera på nätet för att aktivera folk, visar hur de kan förbättra redan bra webbplatser för att på så sätt öka intäkterna.
Om det sedan är en ehandelsbutik eller där företaget vill uppnå en annan form av konvertering än direkta köp saknar betydelse.

Nu skulle man tro att de flesta verksamma i den här branschen också skulle känna stolthet över sitt yrke och därmed påtala vikten av det som ryms inom fältet sökmotoroptimering.
Men ack vad man bedrar sig. Jag har varit yrkesverksam i snart 40 år och aldrig tidigare stött på en bransch där så förhållandevis många gör vad de kan för att sprida dynga över sitt eget yrke.
Ja inte just det de själva gör förstås med hur i stort sätt alla andra arbetar, inte de själva.

Nu kan man förstås försöka blanda bort korten lite genom att säga att man inte direkt är verksam inom sökmotoroptimering utan marknadsföring på nätet, internetmarknadsföring eller något annat mer diffust begrepp.
Ordval som maffiametoder, likplundring används gärna av de som vill svärta ned sitt egen bransch.
Wedholm ger en viss bakgrund till det en del av diskussionerna som förekommer i likplundrare och slavdrivare.

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.