Spammail från SEO-företag

Alltid lika intressant att få spammail från företag som arbetar med sökmotoroptimering, precis som mitt yrke.
I det här fallet så visar spammailet eller kontaktförsöket på mycket bristande kunskaper i hur man sållar bort de som aldrig kan tänkas bli kunder. Jag har maskat bort en del uppgifter vilket företag det gäller samt vilken domän som avses.

Hej,
Vi hördes för ett tag sedan och pratade då om hur (mindomän.se) kan synas i topp på Google.
Jag har en ny produkt som jag tror kan vara riktigt intressant för dig. Vi kallar den för (SEO-företags namn på produkten). Hittills har den hjälpt över 500 företag att öka avsluten på sina hemsidor med allt från 50 till 1 000 % – bara genom att ta tillvara på besökarna de redan har.
Inom B2B når våra kunder en konverteringsgrad på dryga 3 % (en ökning med över 1 000 %!). För B2C och E-handel är ökningen ännu större.
Kan jag slå en signal under nästa vecka för att berätta mer?
Mvh,
(Säljarnamnet)

Mindomän.se som SEO-företaget vill öka med 1000% är en blogg, dåligt uppdaterad och inget som ens ligger i närheten av B2B eller webbshop. Och det tar ungefär 30 sekunder att ta rätt på att det är mitt företag som står som ägare till den.
Och vi har garanterat inte pratat med varandra tidigare. Även om avsändarföretaget försöker ge sken av det.

Så funderar nu att be företaget kontakta mig och spela in samtalet och se vilka fler slirningar på sanningen de tänker komma med.

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.