Kunskapsinhämtning

Att skaffa kunskaper inom mitt yrke om sökmotoroptimering är att ständigt hålla sig uppdaterad vad andra skriver om det hela samt prova olika tekniker på egen hand.
Saken blir inte bättre av att sökmotoroptimering inte är konstant utan förutsättningarna förändras över tid.

Nu ligger ett stort fokus på sociala medier som anses av en del vara det som kommer gälla framöver. Nu är det här inte den enda större förändringen som har skett under åren. När stödet för webbplatser försvann var det en minst lika stor förändring och inte större. Detta för att ett antal webbplatser behövde byggas om för att fungera bättre.
När bloggarna började bli populära gav även de upphov till ett fokuskifte inom sökmotoroptimering.

För att kunna hänga med finns några bra källor som konstant följer med i utvecklingen. SEO-forum till exempel, Sveriges enda forum om SEO. Med enda menar jag att det i huvudsak sysslar med SEO samt att tillgången till duktiga optimerare som skriver gör att det inte finns i princip några fel i de svar som nybörjare får. Svarar någon fel dyker direkt upp inlägg som korrigerar det hela.
Där finns en skillnad mot andra forum eller bloggar för den delen där felaktiga svar inte alltid bemöts.
Visserligen försöker jag från min egen företagsblogg Blogg SEO se till att de texter jag skriver är så korrekta som det överhuvudtaget går. Men ett forum med 100-tals aktiva duktiga optimerar spänner över ett större område med fler frågeställningar än man som ensam kan göra.

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.