Hur man inte skall göra för att sökmotoroptimera en webbplats.

1) Köpa ett domännamn som inte på något sätt avspeglar syftet med hemsidan, det skall gärna vara långt och kunna sägas muntlig till någon. ”2fourHemplarss2s” är utmärkt om man sysslar med bilvaxning. Ta ett toppdomännamn som cc eller st, visserligen är ru bäst, men det kan vara lite svår att får tag på.
2) Välja det absolut billigaste webbhotellet som finns. Hittar du inget gratis så ta ett för runt 10:- per månad. Som överkurs kan man ta ett från de där telefonsäljarerna som ringer och erbjuder en gratis hemsida, fast då är det inte du utan de som får göra resten.
3) Planera inget när du börjar med att skapa sidan utan prova dig fram. Blir det fel kan du bara radera sidan och lägga upp en ny.
4) Bygga sidan med ramar/frames från en mall, exempelvis Frontpage. Om du redan har en hemsida och inte vet vad ramar är, så är den byggd med ramar.
5) När du döper filer, välj ett system som gör det lätt att komma ihåg. Sida1.htm, Sida2.htm osv är ett enkelt system. När sidan väl är uppe och du behöver göra om en sida, bara ta bort den gamla och kör enligt systemet Sidan1.html, Sidan2.html osv, istället.
6) Första sidan bör vara i flash. Gärna en fil som beskriver allt du vill förmedla. För att ingen skall undvika att ta del av hela budskapet, se till att man inte kan klicka sig vidare förrän allt är visat.
7) Alla texter på sidan skall var som bilder. Då vet du att en besökare garanterat ser det typsnitt som du vill att de skall se.
8) Alla länkar skall ha en länktext i stil med ”klicka här” eller den enklare varianten ”här”.
9) På länksidan lägger du länkar till andra hemsidor. Lämpliga sidor att länka till finns i den dagliga e-posten. Se gärna till att använda den länktext som står där.
10) Gå inte in och peta så mycket i källkoden på sidan. Untitled document i titeln är vanlig så ändra den inte.
11) Om du nu måste in i källkoden så är det bra att lägga in noindex.
12) Som avslutning skapar du en robot.txt-fil med texten disallow.

Inlägget inspirerat av en diskussion i SEO-forum där Lenken med sidan hyrarum presenterade sig.
Tack mastermind från Husforum för idén.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hur man inte skall göra för att sökmotoroptimera en webbplats.

 1. Mickey J Barczyk skriver:

  Eh, hacka inte på .st-domäner 🙂 för jag äger en: blogg.st
  en .st-domän får man gratis när man skaffar sig internetabonnemang via Bahnhof. Tror att efter ett par år när halva sverige fått sin .st-domän så kommer den (nästan) bli lika poppis som en .nu.

 2. gester skriver:

  Gratis är gott ja. Men st är på något sätt som att dagen efter en fest dricka upp det sista i ett avslaget grogglas. Fast ru är att hitta en död mus i glaset, efter man druckit.

 3. Mastermind skriver:

  Skojigt att man fick vara med, och tack för länken.

Kommentarer är stängda.