Dublicate content finns det eller?

Då och då brukar intressanta diskussioner dyka upp i SEO-forum. En som uppenbarligen har startat lite smått är den om dublicate content.
Helt enkelt att om flera webbplatser använder sig av exakt samma text så kommer en av webbplatserna missgynnas av det hela. Lite i stil med att det får bara i Googles index finnas unika texter, grovt sätt.

Vidare så hävdas det att om man tar en hel text från en webbplats och lägger upp på en ny sida kan det innebära att den nya sidan placerar sig ovanför originalsidan som därigenom missgynnas.
Sedan finns den andra falangen som menar att det har ingen som helst betydelse att använda samma text på fler olika webbplatser. Webbplatserna med samma text kommer placera sig ungefär lika bra, eller dåligt om man så vill, oavsett detta.
För egen del har jag faktiskt inte forskat så mycket i det hela. Provade någon gång för ett bra sedan att lägga upp exakt samma text på några webbplatser. Och det var inga större problem att placera upp båda två under varandra med en frasökning.

Så vad är det som gäller i praktiken egentligen?
Denna text är som nog de flesta förstår publicerad på två olika webbplatser.

(och ja stavningen med b är medveten)

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.