Brott och straff

Brott och straff en utmärkt roman av Fjodor Dostojevskij för övrigt. Nu används begreppet i andra sammanhang också. Och då även för oss som arbetar med sökmotoroptimering.

Skillnaden är dock mot det vanliga rättsväsendet att det endast finns en part som sköter hela processen, och det är Google.
De bestämmer vad som är ett brott, riktlinjer som de kallar det för. Överträdelser mot riktlinjerna bestraffar de själva.
Så man kan säga att de agerar, lagstiftare, domare och bödel i samma person.

För att ytterligare försvåra så är deras riktlinjer lite luddiga och verkligen inte heltäckande. Dessutom finns i princip ingen hos Google som svarar på vad är tillåtet att göra vid sökmotoroptimering eller vad som inte är tillåtet.

Så en vacker dag kan en webbplats helt enkelt förpassas ned till avgrunden, dvs runt plats 100 efter en sökning på alla begrepp som den tidigare syntes på. Ibland finns medvetenheten om vad som kan ha orsakat detta, men inte alltid.

Men tillvaron behöver inte ramla samman helt finns en del sätt att ta sig ur det hela. Står lite här på straffad av Google med hänvisningar till en guide.

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.