Väskor, klockor och trapphus

Börjar bli lite överdrivet nu. Först ut i debatten om prylar och deras pris var Mona Sahlin som tydligen äger en väska för 6.000:-. Om hon fått den inte köpt den för egna pengar verkar lite flytande. Fast det lutar nog åt en present ser jag nu.
Hela den debatten verkar lite löjlig speciellt när det görs jämförelser med vad lönen är för en undersköterska tjänar. Sahlin har en något högre lön och får väl i rimlighetens namn lägga ned pengarna på det hon tycker är väsentligt.
Dock så var väskan en present vilket gör lönedebatten totalt ointressant.

Det där med att det var en present väcker en del intressanta frågor om hur hon skulle agera när hon fick den. Borde hon ha frågat den som gav väskan hur mycket den kostade och när hon fick rätt på priset tackat nej?
Eller skulle hon ha tagit emot den och bara använt den innanför hemmets väggar. Med andra ord stått framför hallspegeln med väskan i handen och speglat sig och drömt om hur det skulle kännas att få använda den på riktigt.

Frågeställningen blir lätt absurd. Nu väntar vi bara på det stora avslöjandet om vem det var som hade råd att ge bort en väska för 6.000:-. Kan vi få se någon träda fram och erkänna.
Och tänk hemska tanke att det var vänner som samlade ihop till väskan. Då kan det bli tio personer som behöver försvara valet av väskan.
Även om 600:- per person inte är 6.000:- så är 600:- enormt mycket pengar för en bonde i Somalia.

Och nu i jämlikhetens namn blir också Reinfeldt granskad. Han har också fått en present, en klocka värd runt 22.000:-. En gåva från Nicholas Sarkozy. Där kan man fråga sig har Reinfeldt skulle ha agerat skulle även han ha frågat om priset och vägrat ta emot den när han fick rätt på det?
Eller skulle han ha klockan i fickan och bara tittat på den när ingen såg på. Nu skall förvisso Reinfeldt lämna tillbaka klockan till staten om han förlorar valet.
Men vadå då är ju klockan begagnad så någon hyra behöver han väl betala för tiden han burit den.
Priset på klockan är inte så mycket att komma med 22.000:-. Lite futtigt av Sarkozy faktiskt här finns det riktiga klockor.  De klockorna får Reinfeldts att verka som en billig kopia från Kina.

Fast jag kan konstatera att debatten höjt sig några snäpp den senaste veckan. Förra veckan var det trapphus och bajs som diskuterades nu är det klockor och väskor.
Får media hålla på ett tag till så lär vi snart komma till politik också.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.