Utmärkt förslag av M

Ser att Moderaterna via dess partisekreterare Per Schlingmann håller på att fram ett förslag på ett kontrakt för invandrare.
Invandrarna skall tydligen lära sig vilka regler och värderingar som gäller i Sverige. Med andra ord överföra svenska värderingar som Per uttrycker det.
Tycker förslaget verkligen är på tiden. De där som kommer till oss från andra länder och skall bosätta sig här bör känna till hur det skall vara i landet.

Frågan är bara vilka värderingar som skall prioriteras att läras ut.
Är de där med att supa sig asfull på helgerna, ge sin fru lite stryk då och då, slå ihjäl någon och sitta knappt sju år i fängelse, trixa så mycket man kan för att slippa betala skatt, med andra ord lära sig vad en moderatbetalning är?

Mycket är det som skall överföras i värderingar.
Men när man nu ändå håller på att titta på ett kontrakt borde det nog omfatta alla som bor i landet.
Ja menar det finns så många värderingsfrågor där politikerna och folket går i otakt. Så det är dags för oss alla att lära sig deras värderingar också.
Vi, väljarna, måste lära oss att acceptera fullständig övervakning av våra liv, inte fildela, inte klaga på politiker som pensionerar sig efter några års tjänstgöring i riksdagen, inte klaga på att inkompetenta personer utses till generaldirektörer eller andra smörtjänster, inse att de där i EU kan styra Sverige bättre än vi själva kan. Att försvaret fortfarande kostar miljarder varje år men vi inte kan försvara vårt eget land.
Att vi skall göra uppoffringar för miljön när de som bestämmer kan strunta i det.

Ja det är många värderingar vi i Sverige behöver ta till oss.

| jj.n | Blogge | Opassande |

Dagen | SVD, 2, 3 | DN

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Utmärkt förslag av M

 1. Otto skriver:

  fint formulerat, det där kontraktet…

  vet inte vad vi sk svenskar har att vara så stolta över egentligen. Den gemene Svensken, läser Lisa Marklund och Guillou, snusar General, tittar på dansbandsjakten, idol, heminreder med Ellosgardiner, shoppar plastbestick på IKEA, har fått för sig att SAAB och Volvo är världens bästa bilar, super sig redlös på hembränt, spöar på varandra vid korvmojen, tjallar på grannen, älskar Persbrandts 43:e Beck film, gnäller på elpriset, bensinpriset, invandringen, skatterna, direktörslönerna etc. men gör inget för att avsätta politikerna. Det är detta som är det typiska svenska. Vill inte ha mer av den varan tack!

  Formligen kräks varje gång jag ser svenne banans dumfula bondefejs, som varenda val gladeligen låter sig luras av ett gäng bondfångare som kallar sig politiker och inte är det bidragshyde som lockats hit över gränserna för att pytsa på resten av valurnorna för att samma bondfångare ska klamra sig kvar vid grytorna och förse sig, något att hänga i julgranen heller. Vi har den regering och det land vi förtjänar.

 2. Theo F. VErheggen skriver:

  Får jag, som invandrare utan svensk nationalitet då också välja regeringen ?

 3. gester skriver:

  Verkar väl vettigt att du skall få göra det Theo om du anpassar dig till de värderingar vi andra väljare måste göra.

Kommentarer är stängda.