Tsunamimejl är det början till sanning som kommer nu?

På presskonferens informerade Fredrik Reinfeldt att backuper av mejl som skickades mellan tjänstemän och andra ansvariga i samband med tsunamin har nu hittats rapporterar Aftonbladet.
Visserligen verkar det rör sig om mejlbackuper, men allt som kan bringa ljus över vad som egentligen hände den där dagen är av intresse.

Av intresse är det därför att den tidigare regeringen med Göran Persson i spetsen tillsammans med Lars Danielsson gjort allt som överhuvudtaget har gått att göra för att vilseleda, lämna oriktiga uppgifter om vem som kanske ringde till vem.
Så kan fyndet ta oss en liten bit närmare sanning är det tacknämligt.

Expressen har en liten annan syn på det hela. De anser att avslöjandet är ett cyniskt utnyttjande av tsunaminkrisen för att ta bort en del fokus från andra affärer som den nya regeringen har råkat ut för.
Detta eftersom det inte ens går att säga om det verkligen finns något intressant på dessa backuper.

Nåja framtiden lär visa om sanningen kommer fram någon gång. Annars kan de väl fråga Lars Danielsson om det inte var ett mejl han skickade istället för att som han trodde ringde, eller inte ringde, eller kanske ringde, så kan vi ta det ett varv till.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Edit: Fast det förstås det kunde ju ha varit eller som som Walentine uttrycker det i sin blogg.

Det här inlägget postades i Politik, Politik, riksnivå. Bokmärk permalänken.