Tror inte Moderaterna tänker svara

Kvinnofridssamordnaren Bahareh Mohammadi Andersson ställer frågan varför Abdirizak Waberi kan sitta som riksdagsman för Moderaterna.

En mycket berättig frågan när man läser vad han står för.  Bäst att läsa vad Bahareh skriver om honom. Men Abdirizak Waberi har en människosyn som inte hör hemma i ett modernt samhälle. Faktiskt inte i något som helst samhälle alls.
Extrema religiösa, oavsett vilken lära de bekänner sig till platsar inte i ett samhälle. De hör forntiden till.

Anmärkningsvärt är dock att Moderaterna inte tycker att det är så konstigt att han representerar dem. Fast Moderaternas historiekunskaper visar förstås inte befinna sig på en nivå som mer liknar ingen nivå alls.

Nu misstänker jag att ingen företrädare för Moderaterna överhuvudtaget tänker gå i svaromål om deras riksdagsledamöter som har en medeltida syn på samhället.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Tror inte Moderaterna tänker svara

  1. OntiArmen skriver:

    Som jag sade innan, jag tror fan inte mina öron…

    Det är ju väldigt korrekt att bejaka religionsfrihet nu mer, men jag börjar mer och mer undra om det är så klokt? Det är klart att vem som helst får tro vad som helst (annars hade det ju varit åsiktsregistrering), men just ordet religionsfrihet har ju en vidare betydelse. Det betyder ju ’rättigheten att utöva (där skulle ordet rättighet varit i både fetskrift och understruket) vilken religion man vill’.

    Hmm…Även om din religion även handlar om att begränsa ett av könens rättigheter att leva på samma sätt som du själv gör? Nää, jag tycker inte detta är någon bra idé med total religionsfrihet, i synnerhet inte när man missionerar förtryck till andra.

Kommentarer är stängda.