Strunta i att rösta, de bara driver med oss

Tittade just igenom filmerna som en del partier presenterade inför EU-valet.
Något mer pinsamt får man leta efter. De verkar vara gjorda av grundskoleelever som gärna vill komma in på mediaprogrammet. Och då förhoppningsvis på andra eller tredje intagningen.

Fast å andra sidan, partierna struntar i det här valet egentligen. De vill bara att många av oss går och röstar så de kan säga att vi gillar det ett system med överstatlighet, förmånliga villkor för de som kommer in i parlamentet, en byråkrati som saknar motstycke på att slösa bort pengar.
Vi i Sverige skickar in runt 30 miljarder kronor till EU. De skickar tillbaka ungefär 12 miljarder. Vilket ger en nettokostnad på 18 miljarder för oss.

De där 12 miljarderna vi får tillbaka skall först passera att antal byråkrater i EU som skall tappa av en hel del till sig själva före vi får tillbaka våra egna pengar.

Att rösta i EU-valet är att visa sitt stöd till det hela. Och att avstå från att rösta är också det ett aktivt val.

DNSVD |
(Junilistans film hade stuns i sig, men tyvärr det blir i alla fall ingen röst på er)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Politik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Strunta i att rösta, de bara driver med oss

 1. bob skriver:

  Kandidaterna I EU-valet har blivit utvalda av politrucker inom respektive parti och for de flesta ar det enbart en valavlonad dronartillvaro som lockar.
  De Lo arbetare som blivit av med hundra miljoner som utbetalts som fantasiersattning for en direktor kan visa sitt missnoje genom att ej rosta pa de politrucker som finns pa de valbara platserna. Mona Sahlin har utsett Marita Ulvskog som ar aktiv EU motstandare och som alltid obstruerat arbetet dar men nu da det galler en hogavlonad plats med arbetsfri dronartillvaro da blev det plotsligt intressant och da skall hon ha den.
  Hon har enbart fatt platsen som ren forsorjning. Lon 177 000 kronor efter skatt och fantasipension. DU betalar.
  Vem har ringaste intresse att se till sa at hon kommer till Brussel nar hon endast motarbetar EU.
  Rosta i stallet pa nagon som gor nagot eller stanna pa sofflocket. Det finns 650 delegater och inga dierkt partiskiljande fragor. I 535 omrostningar forra aret rostade Socialdemokrater och Moderater lika i 97 % av fallen sa att rosta partipolitiskt i EU valet ar meningslost.
  Det ar bara politruckerna som vill att du rostar for att hjalpa till med forsorjning av deras gelikar

Kommentarer är stängda.