Som man bäddar får man ligga

skulle man kunna säga om demonstrationen utanför Irans ambassad. Ja eller utanför och utanför en del föregick tydligen inne på ambassadområdet.

Nu gick det betydligt lugnare till i Stockholm än vad de har gjort i Iran. Så ambassadpersonalen får väl vara glada för att de inte fick samma behandling som de gav demonstranterna i Iran.
Och ambassader verkar de där religiösa där nere inte ha speciellt stor respekt för om man tittar tillbaka lite i tiden.

Så på ett sätt var det nästan synd att polisen överhuvudtaget brydde sig om att ingripa. Men då vi i Sverige till skillnad från Iran försöker upprätta en rättstat så hade polisen inget val. Och skulle inte heller ha gjort annorlunda än att hindra vidare våldsamheter.

SVD | DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Som man bäddar får man ligga

  1. Zarrin skriver:

    Jag tycker att vi alla borde fördöma våldshandlingar i den på nytt startade, demokratiska rörelsen som fått nytt liv i våra och våra systrar och bröders hjärtan i Iran. Våldshandlingar måste fördömas oavsett mot vem den riktas. Jag tolkar attacken mot ambassaden i Stockholm som ett opportunistiskt och organiserat (Hezbe kommoniste kargari bla)försök att få medial uppmärksamhet på bekostnad av den demokratiska rörelsen i Iran och utomlands. Sådana aktioner är endast negativt för den demokratiska rörelsen och vår strävan att anpassa och forma oss till mänskliga och demokratiska ramar.

Kommentarer är stängda.