Skall man gråta eller skratta

åt flatheten i svenskt rättsväsende?
En bilist som saknar körkort grips och misstänkts köra drogpåverkad. Han tas in för provtagning och sedan släpps han samt får tillbaka bilnycklarna.
Några timmar efteråt krockar han med bilen och skadar två personer allvarligt och avlider själv.

Sedan undrar en del varför ungdomar anlägger bränder och kastar sten på brandkåren och polisen. Varför brottsligheten ökar och varför polisen klarar av lösa färre och färre brott för varje år som går.
Inget konstigt med det, vi håller på att monterat ned rättssamhället med stormsteg. Och det som S-regeringen påbörjade fortsätter alliansen med under en moderat justitieminister.

Den enda som säger att det går åt rätt håll med kriminaliteten är väl bara den här personen numera.

(Inom parentes kan man väl säga, snyggt arbetat ni i polisen Linköping. Här lyckades ni förstöra tre personers liv, på olika sätt på en gång)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på Skall man gråta eller skratta

 1. Mickey J Barczyk skriver:

  Fast detta känns mer som en personlig miss av polismännen som stoppade personen i fråga. Man kan inte dra in hela poliskåren för det här tycker jag.

 2. gester skriver:

  I princip skulle jag kunna hålla med dig. Om det nu inte var så att det här är standardförfarandet.
  Om du kör exempelvis rattfull utan körkort och har åkte dit på det några dussin gånger så får du lik förbaskat tillbaka bilnycklarna och kan sätta dig i bilen och köra så fort du släpps.

 3. annami skriver:

  Ja, det är så ruggigt så man inte tror det är sant…

 4. gester skriver:

  Jo sorgligt men sant. Att ha rätt att köra bil i Sverige är ungefär lika heligt som att de i USA skall ha rätt att bära vapen.

  Nåde den som försöker hindra en människa i vårt land att köra bil trots att personen är totalt olämplig genom åtskilliga förseelser att göra det.

 5. Mike skriver:

  Så går det när man föbjuder folk från att ta körkort för skitbrott och har skyhöga priser.

  Inte klokt.

Kommentarer är stängda.