Skall båtarna bogseras dit?

Tydligen har Alliansen upptäckt att vi har en marin kvar. Inte så stor men ändå. Eftersom regeringen redan lagt ned flygvapnet i praktiken och skickat de få soldaterna vi har kvar utomlands är det nu dags att göra sig av med marinen.
Med tanke på försvarets budget, ja det där svarta hålet, är lite begränsad kan det bli problem att få dit båtarna.
Att köra dit dem är uteslutet, det blir ju alldeles för dyrt. Ro är inget alternativ då manskapet är lite klent, till antalet alltså.
Återstå då att låta bogsera dit dem till Afrikas kust.
Är ju bara att dra ut dem till Öresund och så kan de lifta med någon rysk oljetanker.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skall båtarna bogseras dit?

 1. Magnus skriver:

  Troligtvis inte. Eftersom NBG har lagts ner eller kommer att läggas ner finns det pengar (ca 290 miljoner) kvar som är låsta för internationella insatser. Det är dessa pengar som kommer att användas. Följdaktligen kommer grundorganisationen att inte kunna öva och då blir det en besparing i ekonomin hos ordinarie organisation!!!
  Staten brukar få tillbaka kostnaderna som finns för FN uppdrag av FN i efterhand, har jag hört. Det innebär att kostnaderna för FN uppdrag blir en fin inkomst till statskassan efter ett tag.

 2. gester skriver:

  Jasså skall den läggas ned också, jaja inget att förvånas över när allt annat håller på att läggas ned inom försvaret.
  Men rätt tänkt på pengarna där ser jag. Försvaret betalar allt först sedan betalar FN tillbaka till svenska staten som använder pengarna till något annat än försvaret.
  Smart uträknat av regeringen måste jag säga.

Kommentarer är stängda.