Så många gräddhyllor vi har i Sverige!

På en gräddhylla sitter någon med optioner, som ger miljoner. Å ena sidan var det ett krav att miljonerna skulle betalas ut. Å andra sidan var det regelvidrigt.

På en annan gräddhylla sitter en före detta. Även över henne vällde miljoner. Varför tacka nej, när man har en grej, som gör ens bostad till ett attribut. Man kan bli sin egen. Inga frågor, inga fotoblixtar framför egen dörr.

Det finns många gräddhyllor i vårt land. På vissa gräddhyllor lagras Toblerone. Bara för att dom inte ska smälta ner av varma leenden och blixtrande ögonkast. På en gräddhylla kan även obetalda dagisavgifter lagras. Likväl som parkeringsbot. Diverse så att säga.

Så hamnar vi hos gräddhyllornas mästare. Sagerska Palatset, ståndsmässigt, bekvämt och centralt att bo i. Lilla frillan, nej förlåt lilla frugan med de vackra ögonen hade också nära till sin arbetsplats. Miljoner från både lilla frugans lön och mästarens bara rullade in. Gräddhyllornas mästare bara myste och kisade charmigt linkande vidare. Till Harpsund från det dagliga slitet.

Gräddhyllans mästare bågnade lite av tyngden den dag mästaren fick en oemotståndlig lust att dansa med kossan Doris. Båda var överviktiga. Doris med sina stora vackra ögon väckte en djup åtrå hos gräddhyllans mästare.

Vi har råd min köra, sa´ gräddhyllornas mästare. Vi bor ju i princip gratis både i Sagerska och på Harpsund under den tid vi bygger vår herrgård.
Och tänk så många Dorisar vi kan få plats med.
– Nja, sa frugan, jag vill inte ha nån´ Doris. Jag vill ha den långhåriga varianten. –

Okej, okej sa´ gräddhyllornas mästare. Du får som Du vill, bara Du lovar att skriva Dig på herrgården också. Det blir bäst ur skattesynpunkt. Du får ju betänka alla reseavdrag Du kan göra sa gräddhyllornas mästare. Och så levde de lyckliga i alla sina dar´ med rosenröda kinder, glittrande ögon och riklig pension.

Inga Lill

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Intressant

Om en annan gräddhylla

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.