Reinfeldt, du gör inte mycket men du gör rätt när du gör något

Får väl säga att Fredrik Reinfeldt inte märks så mycket i politiken, men den här gången tog han ett utmärkt initiativ ang rondellhunden. Att bjuda in ambassadörer för de muslimska länder är ett utmärkt sätt att hantera den uppkomna situationen.
Man kan tycka vad man vill om reaktionen i en del muslimska länder på teckningarna och skrika sig blå att vi ha tryckfrihet och det där är inget att uppröras över. De facto blir en hel del irriterade av det samt känner sig kränkta. Att då ignorera det är ingen förståndig väg att gå.
Empati är en egenskap som politisk valda ledare bör ha en stor portion av.
Om det är rätt eller fel att publicera teckningarna är en annan fråga, utan det viktiga här är att visa förståelse för människors reaktioner och försöka bemöta det på bästa möjliga sätt.

Undrar bra var den där Mona tog vägen någonstans.

Andra om ämnet |  Dagsedlar | Under den svarta…| Hans Iwan Bratt |

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Reinfeldt, du gör inte mycket men du gör rätt när du gör något

  1. Jan Sandahl skriver:

    Jag håller med, även om Reinfeldts kommentarer alltför genomskinligt handlade mer om att ”hantera situationen”, än att förmedla empati et c. Det var i alla fall så som jag hörde honom.

    Sedan kan man ju undra om Lars Vilks (med flera Muhammedtecknare) inte har något alls bättre att göra i hela världen, än att peta i något som så uppenbarligen är inflammerat? Det är snudd på barnsligt och framstår mer som ett marknadsföringstrick än ett genuint intresse för frågan/motparten.

  2. gester skriver:

    Jo det där med teckningarna och publiceringen är lite knepigt. Visst vi skall ha yttrandefrihet och pressfrihet inget snack om det. Det skall det inte tummas på. Samtidigt är det ju så att med en demokrati följer också ett visst ansvar hos medborgarna att upprätthålla den. Att leva i en demokrati innebär bla att respektera individer och/eller grupper med andra värderingar än de egna.
    Att förolämpa andra är det enklaste man kan göra, att visa respekt för andra och ta en dialog är betydligt svårare. Men demokrati är inte enkelt, skall inte vara enkel och kommer aldrig bli enkel.

Kommentarer är stängda.