Obama ger ökad risk för krig mot Iran

Med anledning av ett inlägg hos Mickey som handlar om Iran kommer osökt en reflektion angående den artikeln Mickey hänvisar till.
I artikeln framgår att en del företrädare för Israels regering anser att ett krig mot Iran är oundvikligt, men att det kräver stöd från USA för att genomföras.

Med John McCain som president kan nog Israel få godkännande för ett krig. Däremot lär Obama knappast säga ok till det. Han kommer ju vid en valseger försöka lösa de två andra krigen USA redan är inblandad i. Tror knappast han vill dra på sig ett till.
Så om det lutar åt att Obama kommer vinna presidentvalet lär nog Bush som en sista vänlig gest till alla ge sitt godkännande till Israel och ge världen en sista avskedspresent i form av ett till krig.
Vilken härlig framtid vi ser ut att få…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Obama ger ökad risk för krig mot Iran

 1. Mickey J Barczyk skriver:

  Tror du alltså att Bush välsignar om han ser att Obama vinner valet och därför är risken stor att Israel attackerar? Förstod jag det rätt?

  Dessutom måste jag rätta dig om antal krig USA är idag inblandat i: det är nämligen 8 stycken, inte tre 😉

 2. gester skriver:

  Finns en risk för det ja. För Obama lär knappast gå med på det och vinner han valet stängs ju krigsfönstret för Israel i fyra år framåt. Så vill Israel starta krig måste det ske under Bush styre eller John McCains.
  Under dessa fyra år lär Israel tycka att då kommer Iran hinna utveckla sina kärnvapen helt klart. Vilket gör att Israel nog vill agera snabbt.

  Hoppas verkligen att jag har fel.

  Åtta jaha, tja det gjorde ju inte saken bättre.

 3. Mickey J Barczyk skriver:

  Fast jag tror inte att ens Bush är så dum att han skulle acceptera ännu ett krig, tror att dagen efter ett sådant uttalande skulle han ha dinglat från första bästa lampposten med ett rep runt halsen, och dessutom inrullad i tjära och fjädrar 🙂

Kommentarer är stängda.