Mörkläggningen av Lars Danielssons görande under tsunamin fortsätter.

Aftonbladet berättar att loggfilerna för vilka samtal som ringdes, eller inte ringdes, under tsunamins första dygn raderades av regeringskansliet, det socialdemokratiska vill säga. Därigenom har ytterligare en möjlighet täppts till för att veta om Lars Danielsson överhuvudtaget ringt till någon.

Regeringen hade tidigare – vägrat att lämna ut loggfilerna – .
Visserligen hävdar rättschefen Bengt Nordqvist att raderingarna följde den vanliga rutinen.
Att det då vid tidpunkten för raderingen pågick utredningar av både katastrofkommissionen och konstitutionsutskottet var uppenbarligen inget hinder för att medvetet dölja uppgifter.

Uppgifterna är tydligen så känslig att allt som överhuvudtaget kan göras har gjorts för att dölja sanningen om vad som egentligen har hänt.

Med tanke på att Lars Danielsson sökt sju topparbeten utomlands får jag hoppas att den nya regeringen tar i beaktande att en tjänsteman som ljuger, alternativt medvetet lämnar felaktiga uppgifter alternativt inte vet vad han gör och som dessutom medvetet försvårat för utredningar inte har i statlig tjänst att göra.
Inte på någon tjänst alls överhuvudtaget för den delen.

Tror att sanningen sinom tid kommer fram till vad det är för känslig hemlighet som behöver döljas och framför allt vem det är som skyddas. Fast vem som måste skyddas är nog rätt så klart…

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Politik, Politik, riksnivå. Bokmärk permalänken.