Livstidsstraff light

Precis som med kristendom light kör vi i Sverige med en light version på de som är dömda till livstidsstraff.
Vilket innebär att vilket brott man än begår, hur många man än mördar på de mest bestialiska sätt och hur ofta man än upprepar det så skall man ut efter en sisådär 14 till 16 år.
Aftonbladet har i sin papperstidning (betalvarianten på nätet) börjat köra någon form av reportage av livstidsdömda i en serie (?) först ut att presenteras är Mattias Flink.
Han vill tydligen komma ut och leva ett stilla liv och säger naturligtvis att han inte kommer dricka alkohol eller hålla i vapen om han kommer ut.
Tja finns det någon som kan tror att han skulle säga något annat?
För de som inte kommer ihåg Mattias Flink finns mer här att läsa.
Sju mördade han 1994 nu vill han gärna komma ut om något år. Tja ett människoliv värderas tydligen till runt tre år. Han är inte utsläppt än men det lär väl inte dröja många år till.

Det är tydligen så att skall man mörda folk i Sverige skall man mörda flera på en gång, man får lite rabatt per person då.
Frågan är bara om Aftonbladet försöker driva en kampanj med budskapet
”Släpp mördarna loss” eller ”Krama en mördare”.

Ett livstidsstraff är och skall vara ett livstidstraff i sin fulla mening. Vilket rent konkret innebär b.l.a att permissioner för en livstidsdömd inte skall förekomma. De skall ju inte ut i samhället något mer så varför släppa ut dem på permission?
Hårt, cyniskt, känslokallt?
Ja visst men det är värre att lura i folk att det finns något som heter livstidsstraff när det bara är kosmetika för max 16 år. Dessutom skaffar de en del utbildning kostnadsfritt för sig själva under strafftiden.

Nästan så man önskar att det yttersta straffet skulle tillämpas också i Sverige men även det kan ge en del problem.

Urban

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Livstidsstraff light

  1. Magnus skriver:

    Du får faktiskt inte bara rabatt, du får de andra på köpet. Straffen ackumuleras nämligen inte man kan i Sverige inte (som i t ex USA) få flera livstidsstraff.

Kommentarer är stängda.