Lars Danielsson förtidspensionär/ambassadör?

Lars Danielsson, våra förre statsminister Göran Perssons närmaste handledare på utrikesarenan, blir enligt ej bekräftade rykten, utnämnd till ambassadör.

Vår nuvarande borgerliga regering kommer, om ryktet är sant, att befordra Danielsson till att representera Sverige någonstans i världen.

Sannolikt blir det inte i något U-land eftersom Lars Danielsson har förfinade vanor med intag av gåslever, ostron och årgångsviner från sin UD-tid. Därtill inte att förglömma Danielssons rutinmässiga bruk av vårt regeringsplan.

Visst är det så att Lars Danielsson kostade oss skattebetalare många slantar på grund av sina luxuösa vanor under sitt yrkesutövande – men ändock – arbetsgivaren godkände ju.

Nu blir ju jämförelsen mellan dig och mig och Danielsson lite mer stickande i ögonen. För det är väl förtidspension han får? Danielsson har ju berättat för hela svenska folket – och jurister – att han lider av kraftiga minnesluckor. –
Han har bekräftat att han inte ens kommer ihåg om han har ringt, om han har glömt att han inte har ringt. Att han kanske cyklat genom ett snöyrigt Stockholm när Tsunamikatastrofen inträffade.

Kanske ett nytt grepp att avlasta demensvården. Gör glömska människor till ambassadörer för riket Sverige!

/Inga Lill

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , Intressant

Det här inlägget postades i Politik, Politik, riksnivå. Bokmärk permalänken.