Lars Danielsson – Carl Bildt – Aftonbladet

Sällan har jag skådat sådan hätskhet i en tidnings ledare som vad signaturen OA vräkte ur sig i Aftonbladet den 1 december.

Det primära i artikeln blev att skymfa Carl Bildt i stället för att gråta över Lars Danielssons prekära situation.

Vi får bl.a veta att Carl Bildt är auktoritär, som vanligt, och att han trakasserar stackars Lars Danielsson genom att ”hålla inne hans lön och dra in elementära sociala rättigheter”. Den stackars saten, Lars Danielsson alltså, måste ju klara sig och sin familj på ynka 81.500 kr per månad.

Bakgrunden till dagens situation tycks Aftonbladet glömma. Att Lars Danielsson, som var vår förre statsminister Göran Perssons närmaste man, misskötte sitt arbete under tsunamikatastrofen så till den milda grad, att både KU och JO fann skäl att kalla honom till förhör. – Han utfrågades om sina förehavanden under denna krissituation, som väl ingen av oss kan glömma; vem hade han pratat med, var befann han sig, vilka åtgärder han vidtagit osv. Han trodde att han ringt sin kollega Hans Dahlgren, vilket Dahlgren tillbakavisade och Telia sedan kunde verifiera att Dahlgrens minnesbild var korrekt. Lars Danielssons närmaste chef, Göran Persson, fick sin information genom amerikanska nyhetssändningar, om jag inte missminner mig. De förhör, som KU och JO höll med Lars Daneilsson kunde inte räta ut några frågetecken. Mannen Danielsson hade tydligen betydliga minnesluckor. I alla fall gav han inga svar. Varför vet bara han själv, och kanske någon annan. –

Jag betvivlar inte att Lars Danielsson har varit en duglig och kunnig tjänsteman i sin krafts dagar. – Men hur ska medborgare, riksdag och regering kunna lita på en representant, som inte kommer ihåg unika händelser? Hur ska tilltro skapas om inte musslan Lars Danielsson öppnar sig?
När kommer han härnäst att tappa minnet i nationella eller internationella sammanhang? –

Visst kan det vara så tragiskt att minnet sviker när individer drabbas av vissa sjukdomar. Då har vårt välfärdsamhälle beredskap. Den sjuke ska självfallet inte isoleras i en ”skrubb” utan få adekvat vård och arbetsträning. Om sjukdomsförloppet är så långt framskridet att bot ej är genomförbart finns möjlighet att erbjuda den sjuke förtidspension.

Inga Lill

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Politik, Politik, riksnivå. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lars Danielsson – Carl Bildt – Aftonbladet

  1. Lasse Liten skriver:

    Aftonbladets journalister tycks också ha drabbats av minnesluckor.

    Men då var ju knappast Lars Danielssons insatser i samband med tsunamin särskilt minnesvärda. Han glömde ju nästan att han hade ett jobb den 26 december, 2004.

    Glöm nu din tidigare karriär, och starta om på nytt Lars!
    Du kanske kan arbeta som skribent och betygsättare åt Guide Michelin. Vad vi förstår har du hunnit äta en och annan middag på lyxrestaurang. Om du nu har minnesbilderna kvar….

Kommentarer är stängda.