Lär er av SD ni andra partier

Jag slås ibland av de kommentarer som förekommer på blogginlägg som handlar om politik.
Inte kanske så mycket på vad som står utan mer på vilka åsikter personerna har som kommenterar.
Mycket schablonmässigt kan man se en tendens till att Socialdemokrater kommenterar på S-bloggar. De i Alliansen på andra alliansbloggar, vänsterpartister på andra vänsterpartisters bloggar.
Ja ni nog förstår mönstret.

För den här bloggen Gester som inte tar partipolitisk ställning och som har beskyllts för att både vara kommunistisk och högerextrem märks det. Folk har lite svårt att förstå att man faktiskt inte behöver stödja ett enda parti utan kan hitta bra saker i de flesta men också en hel del att kritisera de flesta partierna för.
Nu går det förstås att undvika genom att inte kommentera politik överhuvudtaget. Men politiska åsikter om det mesta har både Inga Lill och jag, Urban. Dock finns det inget parti som motsvarar det vi tycker fullt ut, inte ens till 50% faktiskt.

Men för att återgå till kotteriet, så det finns ett undantag. Det märktes klart när jag på min valblogg skrev ett inlägg med den något provocerade titeln Sverigedemokraterna behövs.
Som om man läser inlägget inte är ett försvar för deras politik.

Läst har inlägget blivit. I skrivande stund upp mot 200 besökare har läst texten.
Fyra stycken har kommenterat. Och det är det som är det intressanta. Samtliga fyra kan man nog utan att slira på sanningen anse vara anhängare till Sverigedemokraterna.
Och vilket ungefär är trenden jag tycker mig kunna se i bloggosfären. SD-anhängarna är de som utan problem ger sig in och kommenterar i de flesta bloggar. Hårt redigerade av en del förvisso men de ger inte upp utan fortsätter.

Så när de etablerade politiska partierna pratar om att använda sociala media i valrörelsen borde de nog titta på hur Sverigedemokraterna gör. De har lärt sig att använda sociala media och ingen blogg verkar vara för liten eller betydelselös för dem att skriva en kommentar i.

SVDSVDDN


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på Lär er av SD ni andra partier

 1. Sillen skriver:

  Det finns ju en viss skillnad, Sd-anhängare är engagerade i politiken för att de ofta är förbannade. Övriga partiers anhängare sitter väl oftare oengagerade, sederade och apatiska av massmedias hjärntvätt. Det är nog inte SD:s politiker som sitter och skriver alla inlägg utan heligt förbannade medborgare som helt enkelt inte finner sig i att bli koloniserade.

 2. urban skriver:

  @Sillen. Heligt förbannade medborgare som sympatiserar med SD då.

  Och det var lite det jag ville ta fram. Helt enkelt, vill man nå ut med ett budskap så bör man vara aktiv på de ställen politik förs fram och inte bara hålla sig till de som tycker samma sak.

 3. Müslimannen skriver:

  Jag vill att sanningen ska fram, folk är lurade av oseriös/inkompetent journalistik sedan 1970-talet. Sanningen är att 70 000 Irakier inte kan försörja sig själva, de flesta kom hit på 80-talet. Samtidigt har Allinans regeringen minskat utanförskapet med ca 100 000 fr,ån ca 1 miljon till ca 900 000. De har kanske kostat skattebetalarna 100-150 miljarder sedan 80-talet, helt otroligt mycket pengar för en befolkningsgrupp. Men fortsätter det med invandring av folk som inte kan försörja sig så kommer utanförskapet att öka, skatterna öka och offentlig service bli sämre. Ställ krav på de som kommer hit att de måste kunna försörja sig, arbetslinjen gäller lika för alla. (Källa angående Irakier, http://www.sr.se sök på ”arbetslösa irakier”, tom vänster journalisterna på SR börjar redovisa kostnaderna och problemen)

 4. urban skriver:

  Förmodar att det är detta du syftar på när det gäller Sveriges Radio http://www.sr.se/cgi-bin/goteborg/nyheter/artikel.asp?artikel=2796378

  Kostnaden däremot är jag lite tveksam till om den stämmer men kan du visa trovärdiga källor så ok. Med trovärdiga menar jag inte bloggar som påstår att det är så.
  Sedan är dina andra siffror där lite märkliga. Eller snarare vad menas med ett utanförskap för 900.000 människor?
  Vi pratar inte om invandrare där.

 5. Liba skriver:

  I detta land har vi än så länge yttrandefrihet och demokratiskt val. Det är ytterst viktigt att medborgare får komma till tals redan före valet och få klar uppfattning vilket parti sedan de ska välja. Bloggar hjälper till att få insikt.
  När folket blir förbannade att etablerade politiker fegar från att ge svar om hur är det i samhället år efter år, då plötsligt kan nytt parti etableras. Som det var tidigare skrivet, på samma sätt tillkom tex Mp. Varför ökar just Mp nu? Jo, klimatfråga intresserar många. Är det konstigt att frågor om invandring och integration samlas kring SD?
  Varför skrivs inte i media klart och tydligt tex att inte alla unga pojkar som kommer hit är barn – flera är över 18 år – men kallas barn. De smugglas hit för stora pengar – vem får dessa pengar? Och varför kommer inte flickor? OBS ! jag är inte SD medlem. Jag är en frusterad medborgare som har vaknat till en ny insikt om vårt samhälle.

Kommentarer är stängda.