Lär er av SD ni andra partier

Jag slås ibland av de kommentarer som förekommer på blogginlägg som handlar om politik.
Inte kanske så mycket på vad som står utan mer på vilka åsikter personerna har som kommenterar.
Mycket schablonmässigt kan man se en tendens till att Socialdemokrater kommenterar på S-bloggar. De i Alliansen på andra alliansbloggar, vänsterpartister på andra vänsterpartisters bloggar.
Ja ni nog förstår mönstret.

För den här bloggen Gester som inte tar partipolitisk ställning och som har beskyllts för att både vara kommunistisk och högerextrem märks det. Folk har lite svårt att förstå att man faktiskt inte behöver stödja ett enda parti utan kan hitta bra saker i de flesta men också en hel del att kritisera de flesta partierna för.
Nu går det förstås att undvika genom att inte kommentera politik överhuvudtaget. Men politiska åsikter om det mesta har både Inga Lill och jag, Urban. Dock finns det inget parti som motsvarar det vi tycker fullt ut, inte ens till 50% faktiskt.

Men för att återgå till kotteriet, så det finns ett undantag. Det märktes klart när jag på min valblogg skrev ett inlägg med den något provocerade titeln Sverigedemokraterna behövs.
Som om man läser inlägget inte är ett försvar för deras politik.

Läst har inlägget blivit. I skrivande stund upp mot 200 besökare har läst texten.
Fyra stycken har kommenterat. Och det är det som är det intressanta. Samtliga fyra kan man nog utan att slira på sanningen anse vara anhängare till Sverigedemokraterna.
Och vilket ungefär är trenden jag tycker mig kunna se i bloggosfären. SD-anhängarna är de som utan problem ger sig in och kommenterar i de flesta bloggar. Hårt redigerade av en del förvisso men de ger inte upp utan fortsätter.

Så när de etablerade politiska partierna pratar om att använda sociala media i valrörelsen borde de nog titta på hur Sverigedemokraterna gör. De har lärt sig att använda sociala media och ingen blogg verkar vara för liten eller betydelselös för dem att skriva en kommentar i.

SVDSVDDN


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på Lär er av SD ni andra partier

Kommentarer inaktiverade.