Kennerth Mårtensson, polisinspektör i Rinkaby

har fått sparken efter 40 års prickfri tjänst. Han har under dessa år skyddat Dig och mig och andra. Han har haft ett riskfyllt uppdrag i nära 40 års tid. – Men nu sparkas han strax innan sin ålderspension, 63 år gammal. –

Vadi består då Kennerth Mårtenssons brott? Eftersom han blev dömd av både tingsrätt och hovrätt och slutligen av polisens ansvarsnämnd, som indirekt gav honom sparken?

Jo, han utförde sitt polisjobb. En bil gasade sig genom en poliskontroll. Kennerth Mårtensson och hans kollega följde efter och hann ikapp bilen nära Ystad.

I bilen fanns en 16-årig och 17-årig odåga. Bilen var stulen. Tjuvarna krockade med en vedstapel. Den ene fick ett litet sår på huvudet. Och anmälde Kennerth Mårtensson för misshandel med en ficklampa.

Under den juridiska behandlingen har uppenbarligen biltjuvarna ändrat sina berättelser ett antal gånger. Kennerths kollega har vittnat om att han inte sett Kennerth Mårtensson slå en enda gång.

Stackars poliser, säger vi bara. Skulle det varit bättre att Kennerth Mårtensson hade förföljt tjuvarna i rasande fart med dödsolycka som följd?

Hur ska vi allihopa kunna förlita oss till att få skydd när vi som mest behöver det? När våra skyddsänglar, poliserna, blir dömda till skadestånd och förlorar sina anställningar när de utför sina arbeten? När polisens arbetsgivare litar mer på kriminellas utsagor än sina egna anställdas?

Inga Lill och Urban

KVPYstad Allehanda

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Kennerth Mårtensson, polisinspektör i Rinkaby

 1. sune jevemo skriver:

  Kennerth
  stå på dig och gör allt vad du kan för att få upprättelse.
  Troligen kommer du ingen vart eftersom du ”bara” är en gatupolis. Hade du varit högre upp i herakin kanske du klarat dig.
  Att du inte fått stöd av dina chefer är inte så konstigt. Har själv arbetat över 38 år som ” gatupolis” och varit åtalad om dömd ett par gånger.
  Fick stöd av en chef en /1/ gång.
  För att bli chef fordras att du aldrig gjort ett jobb eller varit misstänkt för något.
  Ju mindre du gjort ju högre kan di kliva, JA!!!! kanske ända upp till RPS.
  Där uppe finns personalansvarsnämnden som skall döma dig.
  RPS:c, en politiker, en fackrepresentant och några till. Den enda som vet vad en polis är är facket, medan dom andra är politiskt tillsatta och vågar inte göra annat än ”pappa” bestämt.
  Skrota denna tillställning och tillsätt juridiskt kunnigt folk.
  Skrota även cu som sitter på plats för att få en fin titel /om nu kommissarie är fint/ och söker alla fel som finns hos den misstänkte.
  Försökte få en ändring, men ingen lyssnade.
  Jag stöder dig av hela mitt hjärta.
  FD Hundförare Stockholm

 2. John skriver:

  Öhh.. Han slog båda pojkarna, den ena fick bli sydd med 3 stygn och blödde ner kläder och väska kraftigt. Han fick smällen när han var fasthållen och var på väg att få handfängsel på sig av den andra polisen. Läs på innan du uttalar dig. ”När polisens arbetsgivare litar mer på kriminellas utsagor än sina egna anställdas?” Kennerths historia var att bilen krockade så kraftigt att bakhjulen befann sig 1-1½ meter uppe i luften medans barnen ej hade bälte (enligt honom).
  Bilen blev knappt skadad och pojkarna fick inga andra skador, blåmärken eller repor än dem som de påstår sig ha fått av ficklampan. Hade bilen smällt så kraftigt in i en vedstapel hade pojkarna dels varit så omskakade och skadade att de inte kunnat prata och behövt akut läkarvård. Är det inte konstigt då att den ena pojken inte ens fick åka in till akuten alls. Där satt han blodig i sin cell och sa att han ville till sjukhuset. Medans den som blev sydd fick åka in för han hade blod överallt från skadan på hjässan/bakhuvudet.
  Han blev fälld av tre domstolar, skulle alla ha bedömt fel? Nej, ni var inte på rättegångarna, då kan ni väl inte uttala er om hurvida rättegångarna har bedömt fel eller ej?

  Lär er läsa.

 3. Fredrik Jansson skriver:

  Instämmer totalt med ”John”.

  Är man själv dömd för minsta lilla, så tar polisen upp det direkt. ”Du förekommer ju hos oss”. Kennerth är dömd av totalt 3 domstolar. Att alla samtliga – som ni poliser ALLTID högaktar – helt plötsligt nu skulle dömma fel känns allt mer som en självuppfyllande profetia från hans kollegor som nu går och är livrädda för att själva åka dit för de övergrepp de själva praktiserat på ”buset”. Han var polis. Han kunde inte följa lagen. Han blev dömd ! 3 ggr tillika. Är han då lämplig polis, som är en våldsman som skall utreda andra våldsmän ? I dont think so…

Kommentarer är stängda.