Inte så märkligt

Enligt DN vill nästan inga poliser arbeta i förorterna så de får skicka dit nyutexaminerade poliser, på kommendering.
De som bor i förorterna vill som så många av oss andra gärna ha polisen i närheten.
Problemet är inte så märkligt egentligen. När inte politiker vill bo där utan bara passar på att titta ut lite så där till en valrörelse. Ja de åker ut dit ibland om det är någon festival när det är mycket press på plats förstås.
När vi hela tiden pratar om förorterna i termer av problem, låg utbildningsnivå, arbetslöshet, brottslighet.
Varför skulle då någon som kan välja en annan ort att arbete på vilja vara där?

Det enda som är lite märkligt är att Alliansen på lite drygt ett år lyckats köra ned förorterna så mycket i standard.
De som före valet 2004 var blomstrande oaser utan problem med hög sysselsättning och helt problemfria efter 12 års Socialdemokratiskt regeringsinnehav.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Inte så märkligt

 1. Lennart skriver:

  Nya poliser saknar oftast förmågan att själva se hur arbetet ska bedrivas, vilket försvårar uppdraget. De kräver en styrning som nästan är omöjlig att ge dem. Äldre erfarna poliser är självgående på ett helt annat vis, vilket medför många vinster.

 2. Illwill skriver:

  För det första så är det skillnad på en förort och en förort. Även om Sverige håller på att bli homogent multikulturellt så finns det många förorter som är betydligt lugnare och säkrare än innerstan. Det kryllar av förorter där det bor svenskar och det är inga kravaller här, ingen som sätter eld på polisbilar etc…dock antagligen rätt tråkigt att jobba här då vi inte begår brott.

  Men en sak jag undrade lite över, du påstår att det är låg utbildningsnivå bland invandrarna i förtorten? Hur kan det vara det? Enligt Mona Sahlin har vi världens mest väl utbildade städare? Varje somalier som kommer till Sverige är ju kärnfysiker? Du måste ha misstagit dig.

  Självklart vill inte polisen jobba i de svenska förorterna för de vill inte ses som rasister, de vill jobba i en multikulturell omgivning där de dagligen får se allt det positiva våra berikare har tagit med sig till Sverige. Jag kan tyvärr inte nämna nåt, men Mona Sahlin påstår att det är jättemycket. Trots allt så har ju vi ”svenskar inte byggt Sverige” (Maud Olofsson), ”allt ursvenskt är rent barbari” (Fredrik Reinfeldt) och ”jag hatar allt genuint svenskt” (Mona Sahlin).

  Nya Sverige, landet där Malmö är huvudstad och där svenska medborgare bor.

Kommentarer är stängda.