Inte mycket till höjningar

Med krigsrubriker skrivs det att de rödgröna tänker chockhöja skatten för de rika.
Sedan tittar man ordentligt så är det för de som tjänar mer än 115.000 per månad som visst skall få en höjning av skatten med ungefär 1.700:- per månad.
Chockhöja, vete tusan om man skall kalla det för. Dessutom berör det en mycket begränsad grupp av landets skattebetalare. Så inget att uppröras över från någon sida.

Gruppen som omfattas ungefär 37.000 personer (källa SCB) i hela landet. En liten och mycket begränsad klick med andra ord.

Fast för att undvika tidningsrubriker så hade de varit smartare att kontakta personerna personligen och informera om det hela så hade massmedia inte blivit indragna i det hela.
37.000 personer och det är ungefär 200 arbetsdagar kvar till valet det ger ett snitt av 185 personer per dag som skall kontaktas och lite diskret upplysas om att deras skatt kommer höjas.
Sätter man 20 S-märkta valarbetare på det hela så är det klart till nästa val. Dessutom med ett personligt hembesök så kan valarbetarna ta med sig fika och bjuda på samtidigt som de förklarar varför skatten skall höjas.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Inte mycket till höjningar

  1. Pingback: Expressenartikel chockerar omvärlden | Udda Nyheter med Mickey J Barczyk

Kommentarer är stängda.