I konsekvensens namn så låt dem göra det då.

SSU vill driva en socialistisk friskola i Borås. Ser inget fel i det så länge vi tillåter att det får drivas religiösa friskolor.
Så varför skall inte ett socialistiskt budskap slås in i småbarn när vi tillåter att ett religiöst budskap gör det?
Tittar man sedan historiskt kan man konstatera att religionen ställt till med mer elände för mänskligheten än vad socialismen har gjort.
Visserligen är det en skillnad i antal år som budskapen har predikats men det gör inte saken bättre.
Väntar bara på att även FRA vill starta friskola men slogan ”Vi lär barn lyssna”.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

19 svar på I konsekvensens namn så låt dem göra det då.

 1. Pingback: Trottens Betraktelser » Socialdemokratisk friskola?

 2. Pingback: Socialistisk friskola i Borås | Johan Dahlberg

 3. Johan Dahlberg skriver:

  Faktum är ju att egentligen borde varken religiösa eller ideologiska skolor få drivas. Men med den här ansökan så vill vi pröva systemet och se ifall en socialistisk skola kan få tillstånd.

 4. gester skriver:

  Jo det har jag förstått Johan.
  Nu är vi gester.se (Inga Lill och jag Urban) lite mer radikala som inte tycker att friskolor överhuvudtaget skall finnas.
  Friskolor är en reaktion på att folk uppfattar att den kommunala skolan inte fungerar, de har rätt med det ibland, fel ibland.
  Konsekvenserna skall ju snarare vara att de kommunala skolorna stärks och inte att pengarna flyttas över till privata intressenter som arbetar med vinstintressen och utarmar de kommunala skolorna ytterligare.
  Vilket får till följd att segregationen ökas än mer.

  Men ansökan är ett bra steg på vägen att visa på det sjuka i systemet med friskolor.
  För att ställa till det lite ytterligare för de som undrar var vi står politiskt så hänvisar jag till Inga Lills inlägg här
  http://www.gester.se/politik/stoppa-friskolor-%e2%80%93-infor-betyg/

 5. Johan Dahlberg skriver:

  Gester: Jag kan ju förtydliga med att jag håller med dig om att friskolor inte ska få finnas. Nu går jag iför sig på en men jag tycker det är viktigt att successivt börja avveckla friskolesystemet.

 6. Kanoninlägg Gester!

  SSU Södra Älvsborg delar självfallet er syn att friskolor överhuvudtaget inte borde finnas. Ingen tvekan om den saken.

  Som reformister tar vi dock ett litet steg i taget och börjar med det mest akuta problemet vi ser. Det är religösa friskolor (och även politiksa men det är ganska unikt i dagsläget).

  För en sammanhållen och likvärdig skola!

 7. Pastey skriver:

  Ja detta var sannerligen ett bra initiativ av SSU, att ingen kommit på det tidigare, även om de också försökte för 4 år sedan. Hoppas det går igenom.

 8. Nineve skriver:

  Kan man verkligen skilja på socialdemokraterna och kyrkan då S leder svenska kyrkan och står bakom kyrkans bekännelse? det enda trovärdiga om de vill framstå som religiöst neutrala vore om de inte ställde upp i kyrkovalen.

  http://nineves.blogspot.com/2008/07/s-anser-att-bibeln-r-guds-ord.html

 9. Johan Dahlberg skriver:

  Nineve: Vad har kyrkovalen med detta att göra? Men jag kan gärna svara på det. Religiöst neutrala är man väl egentligen om man öppnar för alla religioner och det gör ju vi i Socialdemokraterna.

 10. gester skriver:

  Johan jag förstår dig. Man vill ha bästa tänkbara utbildning för sig själv och sina barn. Så att de som har möjlighet ser ju till att hamna där den utbildningen finns.
  Men vi har i grunden samma inställningen märker jag. Och det är helt rätt att ta ett steg i taget gällande friskolor.

 11. Pingback: Socialistisk friskola i Borås - Del2 | Johan Dahlberg

 12. Nineve skriver:

  Johan öppna för andra religioner är man inte när man skriver under på svenska kyrkans bekännelse och leder dess missionsarbete (att göra folk med andra religioner till kristna)

 13. Pingback: Socialistisk friskola i Borås - Del 3 | Johan Dahlberg

 14. Johan Dahlberg skriver:

  Ärligt talat Nineve så har jag ingen aning om vad du pratar om. Men det kan bero på att jag inte är insatt. Vad du menar med missionsarbete vet jag inte, såvida du inte menar valkampanjerna och när det gäller bekännelsen så har jag inte heller någon aning. Har helt enkelt ingen koll på kyrkopolitiken inom partiet.

 15. gester skriver:

  Nu skall väl jag kanske inte ge mig in här i diskussionen mellan dig Johan och Nineve utan den bör hållas här istället http://blogg.johandahlberg.se/.
  Men de där som är riktigt religiösa har en tendens till att vilja synas och det ordentligt i bloggar. Nu verkar Nineve inte riktigt tillhöra de där som skickar fyra A4-sidor text som ett blogginlägg fullt med bibelcitat i hopp om att det skall komma in.
  Som agnostiker är jag lite kluven till det hela med religion förutom att den har ställt till med mest elände för världen och dess befolkning än alla andra åsiktsriktingar, tillsammans under hela vår mänskliga historia.

 16. Nineve skriver:

  gester…ursäkta:)
  Men tycker nog också det ligger i ditt intresse att partiet ställer sig neutral i fråga om religion och inte antar en officiell bekännelse så som man gör idag.

 17. gester skriver:

  Nej det ligger faktiskt inte i mitt intresse då det inte är mitt parti.
  Med andra ord jag bryr mig inte om det. Utan det är försöket att starta en politisk friskola jag är intresserad av då det sätter fokus på det osunda att ha friskolor med religiös inriktning.

 18. Pingback: Borås Socialistiska Fria Skola – Del 4 | Johan Dahlberg

 19. Pingback: Borås Socialistiska Fria Skola – Del 3 :: Johan Dahlberg « Johan Dahlberg

Kommentarer är stängda.