Helt rätt Sarkozy

Frankrikes president Sarkozy ställer in besöket i Sverige då Bildt uttalat ett starkt stöd till att få in Turkiet i EU.
Jag förstår Sarkozy, vi behöver inte ha in fler bidragstagare in i EU. Det finns redan för många länder som med glädje tar emot de generösa utbetalningarna som vi nettobidragare öser över dem.
Lite märkligt dock att en moderat kan förespråka att vi skall ta in ännu fler länder som saknar förmåga att hantera sitt eget land.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på Helt rätt Sarkozy

 1. Benno skriver:

  Då Bildt har accepterat det faktumet att Europa MÅSTE ta in Turkiet i EU för att gå runt rent ekonomiskt, sett ur ett längre perspektiv, så är uttalandet helt korrekt. Att sen inte en ledare för ett av tungvikts länderna kan inse varken det eller att Europas fordons produktions kapacitet är alldeles för stor jämfört med efterfrågan är dock bara sorgligt. Saken gör det inte bättre när fotfolket, tex. den här bloggaren, inte har mer vett att acceptera läget, och göra det bästa av det, är mer förståeligt men fortfarande beklagligt.

 2. test skriver:

  lär dig vad politik innebär innan du yttrar dig om något som du absolut inte borde göra det….jävla kräk

 3. Will skriver:

  Ah, I love the smell of racism in the morning!

 4. gester skriver:

  Benno > Turkiet måste inte alls in i EU för att det skall gå runt ekonomiskt. Ja för Turkiets del så lär det förstås gå runt direkt när de kommer med. Ett till land som vi kommer ösa pengar över när de kommer med.
  Sedan kommer naturligtvis antal byråkrater öka än mer för varje nytt land som kommer med.
  Vi är väl uppe i runt 43.000 anställda inom EU nu. Ett antal som hela tiden sväller då de ständigt letar efter nya områden för att kunna motivera sin egen existens.
  EU-byråkratin följer till punkt och pricka Parkinsons lag.

  Test > Ditt inlägg låter jag stå kvar bara för att folk skall se vilken infantil nivå ni EU-kramare har.

 5. Herr Eriksson skriver:

  – Under kommande decennier kommer vi att ha behov av Turkiets ekonomiska och demografiska dynamik, avgjorde Bildt.

  Ja, var får våra förtroendevalda alla floskler och häpnadsväckande ”sanningar” från? Vad Calle B. menar med sitt uttalande kan inte förstås på annat sätt än att det höga turkiska barnafödandet på något vis ska leda till en positiv ekonomisk utveckling av staten Turkiet, vilket i förlängningen skulle gynna Europa. Jösses!

  Dessvärre finns det personer (som t.ex. Benno ovan) som inte har tillräckligt vett för att kunna göra annat än förvirrade analyser (hur kom fordonsproduktionen in i bilden?), vilket givetvis är djupt beklagligt.

  Vive La France!

 6. Åke skriver:

  Benno, du är en värdig representant för den beryktade svenska flatheten.

 7. Kalle skriver:

  Frankrike vill inte att bidragspengar ska försvinna från deras bönder.

 8. Sven Eriksson skriver:

  Debatten om EU-utvidgningen måste föras, även här i Sverige.

  Det är intressant att tänka i följande banor:

  Om EU ska vara en europeisk union, borde då inte unionens medlemmar vara europeiska länder? Är Turkiet ett europeiskt land, ur geografiskt, historiskt, kulturellt eller religiöst hänseende?

  I Turkiet har man påbörjat en demokratiseringsprocess, och man har kommit långt. Men vad säger det faktum att Turkiets högsta domstol, år 2008, prövade frågan om regeringspartiets laglighet om graden av konsolidering och liberalisering som demokrati?

  Om Turkiet beviljas medlemskap i EU, så kommer detta utom-europeiska land att bli ett av de största medlemsländerna. Kan detta gynna en europeisk union?

  Israel är inte heller ett europeiskt land. Men jämför Israel och Turkiet! Vilket av dessa länder är mest europeiskt, ur ett historiskt och kulturellt perspektiv? Israel deltar ju redan i Eurovisionsschlagerfestivalen och fotbolls-EM, så varför ska inte Israel vara ett EU-land, om Turkiet ska vara det?

  Turkiet har en lång och imponerande historia. Det Ottomanska riket var en verklig stormakt under flera hundra år. Men har Turkiet någonsin varit en del av Europa?

Kommentarer är stängda.