Helt rätt – Tyvärr Kent Persson

Ser att Socialstyrelsen kommit fram till att alla människor har lika värde när det gäller vilka som skall vaccinet först.
Med andra ord ingen förtur för regeringen eller kungahuset utan den enda gruppen som skall ligga i framkant är vårdpersonal och de som riskerar att bli allvarligt sjuka vid en smitta.
Det misshagar naturligtvis en del personer som bland annat Kent Persson som anser att landet skulle drabbas av en kris om statsministern blev sjuk. För att inte tala om delar av regeringen skulle insjukna också.

Han ser framför sig ett scenario där landet faller i panik och demokratin hotas om hans partiledare Reinfeldt och några till i regeringen råkar bli lite sjuka.
Men jag misstänker att Kent Persson som är oppositionsråd för moderaterna i Örebro läns landsting hoppas att själv kunna ta del av förturen. Just för att han är politiker och är de sjuka någon vecka så hamnar Sverige i ett totalt kaos.

Kent Persson påminner mig om några rader i en bok som lyder ungefär så här.
Alla människor är lika men en del människor är mer lika än andra

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Helt rätt – Tyvärr Kent Persson

 1. Patrik skriver:

  Om nu statsminstern skulle få förtur pga av sitt ämbete, betyder det väl inte att han har högre värde som människa?

  Han är inte född till det, utan vald av folket. Har man något emot att han skulle få före i ett sånt här sammanhang, beror det inte på något annat än ren och skär missunnsamhet. Patetiskt.

 2. Kent Persson skriver:

  Hej, nej jag vill inte ha förtur. Jag tycker dock att funktionen statsminister är rätt viktig att man därför kan ge just statsminstern förtur. Handlar inte alls om att människor är olika mycket värda. Så är det inte.

 3. gester skriver:

  Tack för ditt svar Kent. Jag utvecklade lite mer hur jag tänker här http://www.gester.se/politik/marks-inte-om-politiker-insjuknar/

Kommentarer är stängda.