Fruktan

Jag är arg. Jag är förbannad. Jag är fruktansvärt besviken över att de gamla riksdagspartiernas representanter inte har lyckats läsa in vad det gamla grekiska ordet demokrati står för. En demokratisk församling respekterar majoritetsbeslut. Den ena åsikten vinner över den andra om medborgarna så tycker.

Att folket har röstat in ett nytt parti känns skrämmande.Sån`t där pack, som kommer utifrån kan man inte samtala med. – Vi kanske inte förstår deras språk och då står vi med mössan i handen och känner oss bortgjorda. Nä, säkrare är att segregera oss från dom och undvika ögonkontakt.- Är det så en demokrati ska fungera?

2010 års val urartade till en farsbetonad cirkus. Från vänster till höger bedyrades att främlingen aldrig skulle stödjas från någotdera håll. Rädslan för det, som inte kändes hemtamt blev huvudtemat. Medier fyllde spaltmeter på spaltmeter om den farliga och hotfulla invandraren.Den där lilla musen, som röt till lite grann.

Men ingen kallade på Anticimex, så musen fick möjlighet att föröka sig. Med hjälp av etablerade riksdagspartier och medier.

Inga Lill

SVDSVD


Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.