Företagande utan ansvar

Miljöpartiets kongress inleds med en del lindrigt sagt hårresande förslag från partiet. Visserligen är vi vid det här laget vana vid att Miljöpartiet inte har alla maskrosor på ängen men det kan bli lite väl mycket ibland.

Förslaget om entreprenörsår är ett förslag som visar på deras ogenomtänkta politik. Med andra ord samhället skall betala för att människor under ett år skall prova på att leka egna företagare. Dessutom skall de som vill leka affär kunna ta ledigt från sitt ordinarie arbete för att prova.

Med andra ord företagande utan ansvar eller risktagande. Vilket är tvärtemot den verklighet som vi företagare lever under i uppstarten av ett företag. Dessutom kommer förslaget snedvrida konkurrens för de företagare som verkligen satsar på att skapa sin egen framtid och tar de risker som hör till.

Att tro att man kan få livskraftiga företag genom att ta bort ansvarsdelen och risken är lindrigt naivt och visar att Miljöpartiet saknar all insikt och kunskap om att starta och driva företag.

Är man inte villig att tappa fotfästet för en stund skall man heller inte tro att man duger som företagare.

SVD | EX | Skånskan |


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.