Fördel kronan

Med tanke på Greklands ekonomiska problem kan man förhoppningsvis se en ytterligare försvagning av införandet av Euron hos svenskarna. Hela eurosamarbetet verkar vila på synnerligen lös grund. För det är inte bara Grekland som har problem med ekonomin.
Uppenbarligen är det bidragstagarna inom EU som inte klarar av sin ekonomi på ett fullgott sätt.
Ok Storbritannien har väl en del problem de med. Men inte tillnärmelsevis som parasitländerna i EU.
Men å andra sidan varför skulle de bry sig speciellt mycket de lär kunna räkna med stöd från dem som kan hantera ett lands ekonomi?

Även om Sverige inte direkt kommer att behöva stödja Grekland så lär de ekonomiska återverkningarna även påverka oss. Bara det där att det råder stor osäkerhet om de grekiska nationalräkenskaperna väcker en viss oro. Så de 432 miljarder kronorna som nu skall gå ut som ett nödlån för ett år kan mycket väl bli ett betydligt större belopp.
Så skulle man ta en kreditupplysning på Grekland lär väl pappersåtgången för att skriva ut den kunna läggas hela vägen från Sverige ned dit.
Men i sin iver att utvidga EU verkar det inte finnas några gränser för vilken dårskap man tar sig till. Men det lär väl knappast hindra sådana som Malmström att fortsätta predika sitt budskap om EU och då som vanligt bortse ifrån den fullkomligt vansinniga flytten inom EU.
Sitter man vid köttgrytan vill man ogärna flytta på sig.

Däremot är Grekland som land betraktat underbart. Jag har själv inte haft nöjet att besöka det, men min fru Inga Lill däremot. Före vi träffades får jag väl nämna. Hon älskar landet, maten, människorna och atmosfären där nere.
Hon pratar så lyriskt om det att det blir nog till att åka dit i framtiden. Nu kan det försvåras lite om Miljöpartiet kommer in i regeringsställning, för då skall vi inte flyga utomlands längre om de får som de vill. Och de lär de nog få.
Buss är uteslutet som alternativ det också. Så skall man till Grekland är det tåg som gäller i Miljöpartiets Sverige.

Fast tåg kanske går bort det med eftersom elen kanske kommer från ett kärnkraftsverk eller kolkraftverk. Så det blir till att gå eller cykla till Grekland om man skall göra det på Miljöpartiets sätt.
Vilket får mig att tänka på att den alternativa valaffisch jag gjorde inför valet 2004 inte stämmer längre. Finns här på Miljöpartiets valaffisch.
Nu vet vi vad vi får. Vi kommer få ett samhälle som till mångt och mycket liknar 1800-talets Sverige om miljömupparna får ansvar.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.