EU ett korthus?

Det ser ut som det stolta EU-samarbetet egentligen vilar på en lös grund. Länder som inte klarar av att hantera sin ekonomi verkar kunna ställa till en hel del problem för unionen.
Ett land som Grekland verkar ligga i en alldeles särskild klass av inkompetensnivå. Men det är klart eftersom det är ett land som får bidrag från andra länder inom EU kan man förstå att de inte gör speciellt mycket för att ordna sin egen situation.

Det är det fina med EU, vi har de länder som sköter sin ekonomi på ett sätt som skulle få Robert Mugabe att bli grön av avundsjuka. Detta eftersom resten av EU-kollektivet så gärna håller vanskötta länder under armarna. Bara de är med i EU.

Och det står fler på kö att komma in i EU, alla naturligtvis misskötta ekonomier som bara väntar på att vi andra skall ösa pengar över dem.

EU börjar likna ett enda projekt för U-hjälp. Men vad bryr sig byråkraterna inom EU om det eller de folkvalda som sitter där. De får sin lön i alla fall av oss skattebetalarna oavsett hur många fler U-hjälpsländer EU tar in.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.