Ett överfall på demokratin

Angående överfallet på Lars Vilks så nöjer jag mig med att kommenterar detta genom att länka till den film som UNT har lagt ut på nätet.
Filmen finns här på Överfallet på demokratin.

SVD | SVD | DN |

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

12 svar på Ett överfall på demokratin

 1. hese skriver:

  nästa gång hoppas han blir slagen så hård att han dör

 2. urban skriver:

  @hese. Jo att ta livet av folk är en lösning som de inte fullt så begåvade brukar föreslå.

 3. Patric skriver:

  Finns tillräckligt med tyska konstnärer som avspeglade judar på samma sätt innan andra världskriget. Det är nog inte lika många som skulle försöka det igen samtidigt som ingen skulle acceptera det. Same same, but different…

 4. ensomundrar skriver:

  @hese Anhängare av fredens religion antar jag?

 5. Pontus skriver:

  Hoppas det blir hese som drabbas nästa gång.

 6. Humanist skriver:

  Ja, det räcker med att se filmen för att förstå. En grupp fanatiskt religiösa barbarer som inte förstått innebörden i begrepp som ”demokrati” och ”yttrandefrihet” attackerar en konstnär för att han ritat en satirisk teckning. Vill vi ha detta i Sverige? Efter att ha sett attacken på Vilks är jag helt övertygad om att islamiseringen av Sverige måste stoppas, och jag vet vad jag kommer att rösta på i årets val:

  http://sverigedemokraterna.se/

 7. urban skriver:

  @Patric. Den avspeglingen påbörjades iof långt före andra världskriget.
  Nu tycker jag inte att den jämförelsen är fullt relevant i det här sammanhanget. Men du kan kanske förtydliga det lite mer.

  @Humanist. Jag kan inte på filmen avgöra vem/vilka det är som gör den direkta fysiska attacken mot Vilks. Supportrarna kan man kanske dra en slutsats om. Men de verkar vara lika som de extrema kristna, så där ser jag ingen skillnad mellan religioner. För övrigt så är det ingen skillnad mellan extrema uttolkare oavsett vilken religion det gäller.

  Men du det är nofollow på länkar i min blogg när det gäller länkar i kommentarer. Så din länk där till SD kommer inte fungera för att peta ned de-sidan. Men du har i alla fall läst instruktionerna om hur ni SD-anhängare skall försöka komma upp på plats 1 igen. Men, men något klantigare ifråga om att hantera det har jag aldrig sett.

 8. Liberal skriver:

  @ esomundrar
  Ja säkerligen, en uppenbar anhängare av fredens religion och pedofilernas profet.

  @ urban.. Sluta med att jämföra med kristna, tillsist blir det bara fånigt oavsett hur illa man tycker om religion som sådant: Ecce homo tex var minst lika provocerande (snarare MER eftersom den skedde inuti en kyrka) men ledde inte till en enda misshandel och inte ett enda dödshot.
  Bara några små protester där man bad att slippa bli kränkt i sina egna kyrkor (dessa bemöttes även bara med anklagelser om homofobi mot dessa kristna från pk-media, medan desamma knappt vågar ta avstånd från denna attack på demokratin från muslimerna) , vilket är helt i linje med yttrandefriheten att be om, men det är det inte att försöka slå ihjäl folk som provocerar en såsom muslimerna gör. Kristendomen predikar dessutom inte våld såsom Islam, Jesus sa: Den som lever av svärdet dör av svärdet. Muhammed sa: Läran skall bredas ut med svärdet. Kristendomen är även i västvärlden i väldigt mycket en ”tämjd” religion, genomsekulariserad: se bara på svenska kyrkan.. Jämför sen med de wahabistiska moskéer som växer upp i europa och där man predikar massmord på otrogna. Jag hoppas du ser skillnaden i ideologi??

  Det är ingen skillnad i varifrån angrepp på yttrandefriheten kommer ifrån, det är helt sant: ALLA måste bekämpas, men i Sverige 2010 är inte kristendomen en kraft som ens försöker utmana demokratin, det är dock Islam, och den gör det allt mer och allt mer agressivt.. och fortsätter det såhär kommer den garanterat att vinna.

  Islam är en ideologi för sig i sin våldsdyrkan, bara nazismen klår den, och Islam bör betraktas därefter.. Man kan inte oskyldigförklara den bara för att den kallar sig en religion.

  Om man uppskattar demokrati, yttrandefrihet osv, så måste Islam bekämpas för vad den är: En totlitär ideologi som predikar våld och inte går att kombinera med demokrati.

  Alternativet är att låta den bre ut sig ohindrat och då kommer vi bara se mer sånt här tills en dag vi inte längre kommer leva i en demokrati. Våra rättigheter är INTE satta i stan, man skall aldrig tro annat.

 9. urban skriver:

  @Liberal. Angående Ecce homo så har du fel, det ledde till hot. Vi pratar där om bombhot, kraftiga protester och urspårade demonstrationer med misshandel som följd.
  Men det var för några år sedan så du var kanske inte så medveten om omvärlden då.

  Kristendomen i den svenska lightvarianten kan nog vara som du beskriver. Men det är bara att vända blickarna utanför landet och se hur den tolkas i andra länder. Vi behöver inte ta den extrema kristna höger i USA. Där anhängare mördar abortläkare i den kristna religionens namn.
  Men då glider vi över på de som anser att bibeln är rättsnöret dvs det gamla testamentet. Och det testamentet är lika hatiskt och fördomsfullt som den extrema tolkningen av koranen.

  Så din jämförelse mellan jesus och muhammed haltar en del. Det är lite som att jämföra päron och äpplen.
  Så Islam är lika lite, eller lika mycket, som kristendomen en våldsideologi.
  Det hänger enbart på uttolkarna av det hela.

  Dessutom är de extrema uttolkarna inom båda religionerna ett försvinnande litet antal människor. Även om det finns ett visst intresse från vissa att få de att framstå som många.

  Så den tolkning att islam predikar våld, stämmer så till vida att bibeln också bygger på våld.
  Både böckerna/lärorna borde förpassas till historiens skräphög.
  Alla människor skulle må bättre om sagorna kunde tas för just vad det är. Sagor.

 10. Sven skriver:

  @Liberal undrar bara var du har ”sett” den där Muhhameds a.s. uttalande….för, det där låtter som ren påhhit utav islamofober 🙂

 11. Liberal skriver:

  Trots ditt lilla försök till förolämpning så var jag lika medveten om omvärlden då som nu.. Men visst, motbevisa mig gärna, vissa dessa kraftiga protester och utspårade demonstrationer.

  Visa mig även de av kristna nerbrända ambassaderna, de av kristna självmordsbombade när du ändå håller på? Visa mig de kristna länder där muslimer inte får äga koraner eller utöva sin religion.. (som kristna inte får i majoriteten av alla muslimska länder) Visa mig kristna som ränner runt och stenar och halshugger folk!

  Stora delar av muslimska världen ser bin Ladin som en hjälte, inga av deras länder kan kallas demokratiska. Kvinnor förtrycks i allihop och toleransen för andra religioner är mycket liten.

  Så seriöst nu va..?
  Du kan fortsätt drömma och gå ner dig i stereotypiskt ”ateist” gnäll eller så kan du acceptera sanningen som bygger på fakta, som talar för sig själv. Läs gärna även koranen. En viktig grej är tex att nästan ingan kristna har gamla testamentet som rättesnöre, att det inte är meningen heller (därav uppdelningen) medan det i koranen inte finns någon sådan uppdelning. De har gamla testamentet och de följer det fortfarande.
  Sen kan vi ju ta upp judarna då som bara har gamla testamentet: När var senaste gången du hörde om judar som säg stenade folk?

  Så nu är du som sagt löjlig.. kristendom och judendom har gått igenom en sekulariseringsprocess som förvandlat de till tämligen timida religioner.
  Något man ändå bör hålla koll på? Javisst. Jämföra med Islam? Knappast!

  Man kan helt inte förneka att Islam är en våldsammare religion utan någon sorts ideologiska skygglappar som totalt förblindar en.

 12. urban skriver:

  @Liberal. Och med det där inlägget visar du att du saknar förmåga att ta del av omvärlden som den ser ut. Bara att leta på ecce homo då eftersom du saknar medvetenhet om det tiden. Försök till mordbrand, misshandel följde spåren av utställningen och andra verk av samma konstnär.

  Men eftersom du inte kan ta till dig hur det ser ut så är det lite svårt att svara dig. Men i forna Jugoslavien så brändes kyrkor och moskéer, etnisk rensning i stora skala. Där var de båda religiösa grupperna ungefär likvärdiga med en viss övervikt för de som kan kallas kristna då.

  Bibeln är ett rättesnöre för många kristna och då det gamla testamentet. Ta och titta utanför Sverige hur det ser ut. Om du nu har den förmågan.
  Jag förmodar att du inte läst bibeln alls eftersom du inte vet vad som står där och vilket budskap den förmedlar.
  Om man tolkar den som många gör. Åke Green i Sverige är en finns miljoner i andra länder. Du får googla på namnet för du lär knappast veta vem det är.

  Kunde vi slippa både islam, judendomen, kristendomen och andra religioner vore världen ett bättre ställe.
  Religion är till för de som är mentalt osäkra http://www.gester.se/politik/mentalt-osakra-manniskor-ar-religiosa/

Kommentarer är stängda.