Ett omval lär gynna SD

Då det tydligen varit lite sjabbel med rösthanteringen på en del orter väcks frågan om omval. Och då på de ställen det varit lite trassel. Det går knappast att undgå att skälet för de som vill ha omval är missnöje med att SD har fått en vågmästarroll.
Så de lever i tron att ett omval skulle göra att SD tappade sin ställning.

Men tänk om det blir tvärtom vid ett omval så SD stärker sina positioner med fler röster?
Sannolikheten är minst lika stor för det om inte större. Det har varit mycket osäkert om SD skulle komma in i riksdagen eller inte. Vilket kan ha fått en del av deras sympatisörer att avstå från att rösta eller röstat på ett annat parti för att inte slänga bort sin röst.

Nu har de facit i hand. SD kom in, så nu kan de utan att riskera att rösten blir bortkastad rösta på SD i samband med ett omval. Men alla som pratar om omval verkar på något konstigt sätt utgå ifrån att SD inte kommer få fler röster eller ens lika många vid ett omval.
Så vad händer då om de fortfarande får en vågmästarroll efter ett omval. Skall vi fortsätta välja till dess folket röstar rätt?

Landet har haft minoritetsregeringar förut så det är ingen katastrof om vi har det i fyra år till. Bara att Alliansen antingen förhandlar med något parti eller kör vidare och ser vad som händer.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.