Carema; när vinsten går före vården

Privatiseringar inom vården är inte alltid så lyckade, vilket vi nu med all önskvärd tydlighet ser när det gäller Carema. Det där med vård är en mindre bisak i deras verksamhet utan det är vinsten som räknas och det endast.
Och det är verkligen inga nyheter för Caremas del, exempelvis 2006 blev de anmälda av Lomma kommun för bister i vården av gamla.

Och gamla måste vara en guldgruva att ta hand om för Carema, gamla, orkeslösa och dementa bråkar inte så mycket om de vanvårdas vilket gör att det blir lättförtjänta pengar för företaget.
En optimal affärsidé skulle man kunna kalla det för.  Men det brukar bli så när riskkapitalbolag skall tjäna pengar.

Sedan kan man fundera lite på ordet privatiseringar. Hur man än vrider och vänder på det så är det skattepengar som slussas vidare till de privata bolagen för att de skall ”vårda” de äldre.

Fast man kan se det så här också om man tror på himlen och helvetet så är åldringsvården i liten försmak hur helvetet kommer att bli.
För egen del hoppas jag bara att det går snabbt när min tid är inne, för att vårdas på ett äldreboende som drivs av riskkapitalister är ett slut som jag inte ens skulle vilja utsätta mina värsta ovänner för.


Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.