Bilden av den lyckliga horan manas fram

I efterdyningarna av Sven Otto Littorins snabba sorti som en följd av hans påstådda sexköp har en del bloggare fått problem.
De alliansvänliga i allmänhet och de moderatvänliga i synnerhet. Den normalt sansade Mary X slår mer eller mindre knut på sig själv när hon försöker förminska det hela.

Om man sätter upp en affärsverksamhet och söker kunder för att få betalt för sex så har man själv ett ansvar för det.

Sedan naturligtvis den lite obligatoriska brasklappen att om det rör sig om tvång eller trafficking så är det däremot inte ok.
Konsekvensen av det resonemanget blir att man på något sätt behöver certifiera prostituerade enligt något system som visar vilka det är som gör det frivilligt för att de gillar det.

Fast här blir det ett problem med dem som är fast i drogmissbruk och säljer sina kroppar för att finansiera missbruket. Skall de vara godkända att köpa sex av eller skall det finnas en särskild klassificering för dem?
Där kan man tänka sig en något högre avgift där en del av pengarna går till att bekämpa missbruket. Så torskarna kan fortsätta köpa sex fast med gott samvete då de gör en välgärning också.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på Bilden av den lyckliga horan manas fram

 1. Matthias skriver:

  Mary X’ uttalande var inte särskilt klokt, det håller jag med om. Det vettigaste vore väl att de som utövar tvånget eller bedriver traffickingen görs illegala, och enbart de. Inte de prostituerade själva och inte sexköparna. Då blir det inte sexköparens uppgift att bedöma frivilligheten, utan domstolens. Det verkar vettigast och bäst. Inte för att det lär bli lätt för domstolen heller, men det verkar ändå principiellt mest rätt.

 2. Kalmardamen skriver:

  Det enklaste och bästa är att ha kvar förbudet mot människohandel. Regeringens egen utvärdering visar att den har fyllt en funktion. (Länk finns i mitt egna inlägg.)

  Den lyckliga glädjeflickan existerar inte, i alla fall inte inombords, även om ett fåtal ger sken av det. Tror det beror på en försvarsmekanism.

 3. urban skriver:

  @Matthias. Så med andra ord vill du legalisera sexhandel och du tror på myten om den lyckliga horan.
  Nu brukar det vara ett försvar från de som köper sex att tjejerna minsann gör det helt av fri vilja. Att de sedan har psykiska problem, är missbrukare brukar inte bekymra de som köper sex speciellt mycket.
  Men du Matthias åk över till Danmark om du så gärna vill köpa sex utan risken att åka dit.
  @Kalmardamen. Instämmer.

 4. HumanLabRat skriver:

  Bra inlägg Gester…med ord!

 5. hans kropp skriver:

  Med andra ord måste hela bilden frammanas , de prostituerades situation som skyddade offer som anonymiseras håller inte som mary x försöker få det till, sluta förtala offren och fram med de riktiga bovarna som nu skyddas!!!

Kommentarer är stängda.