Bara Ask och polischefer kvar som tror att polisen fungerar

Efter att Leif GW Persson sagt upp sig kan man konstatera att de enda personerna i landet som tycker polisen fungerar eller är på väg åt rätt håll är de högsta polischeferna och den moderata justitieministern Beatrice Ask.

Polisen har sedan länge tappat förmågan att bekämpa brott i någon större omfattning.
Visserligen började förfallet långt före den borgliga regeringen tillträde, men de späder ytterligare på förfallet. Precis som de med rasande fart avvecklar det lilla som finns kvar av försvaret.

Men med tanke på en dom så verkar samhället acceptera att man löser brottsproblem på egen hand och det med hagelgevär.

Feel in the bloggTokmoderatenMina Moderata karameller

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på Bara Ask och polischefer kvar som tror att polisen fungerar

 1. TheAnt skriver:

  Ja tyvärr så har Leif Gw Persson gjort den markering som andra borde gjort för mycket länge sedan. Du har helt rätt i att nedrustningen började för rätt länge sedan, men det gör inte markeringen mindre viktig. Skulle vilja skaka hand med karld för hanss civilkurage, men ordet är felvalt eftersom han är en officiell person. 😛

 2. petersanning skriver:

  Leif G W är en uppblåst skrikhals som tror att han har rätt i allt och vet allt – men sanningen är att han bara är överdrivet självsäker och tror att man får rätt genom att skrika högst. Och de flesta av oss går på det – jag med – tills dess att jag råkade höra honom uttala sig med sedvanlig kaxighet i ett fall där jag råkade ha ”inside info” och allt han sa var FEL. Då vaknade jag upp! Tack o adjö Leif.

 3. Johanna skriver:

  efterlyst på tv3 är effektivt i brottsbekämpning. varför gör inte polisen som repotrar på SVT , de ringde upp personer som var kända för att langa smuggelsprit och knark till skolbarn och låtsades vilja köpa efter 20 min så var handeln uppklarad allt filmades och visades i tv programmet. konstigt att polisen inte får använda effektiva metoder, kan det bero på att i tv programmet visade det sig att det var invandrare som levde på bidrag som langar till barn. politiskt känsligt eller ….

 4. gester skriver:

  petersanning > Din trovärdighet är lika med noll. Inga källor bara lite löst snack från din sida med syfte att sprida lite skit på Leig GW.
  Å andra sidan saknar det betydelse i det stora sammanhanget. Polisväsendet befinner sig i total kollaps beroende på inkompetenta polischefer och slappa regeringar.

 5. hans skriver:

  Det farligaste är den utveckling som är på gång där folk börjar prata om att ta hand om sitt eget skydd. vapen i hemmet tex.
  Mer poliser behövs som snabbt rycker ut och när de inte rycker ut är på de platser de borde vara…. Varför inte sätta en polis i varje bil så nätet blir tätare och den första polisen har chans att komma på plats snabbt, med backup av kollegorna( som då givetvis kommer på stört ). Sedan skapar man en central utredande polis som går över hela landet då denna typ av brott går över hela landet. Mer poliser på gatan och centralt FBI för de stora ligorna och för att stoppa knarket ,De räcker att gå ut på det lokala torget en lördagskväll för att enkelt se handeln pågå. Det är det som är så konstigt, brotten ser ju alla utom polisen som ibland verkar undvika att vara där de vet att de borde vara.
  Polisen verkar vara feg eller gett upp då det räcker med några ungdomar i tensta för att polisen ska backa och inte vilja vara där.

 6. Pingback: Gester…med ord » Blog Archive » Att det var illa visste vi men så här illa

Kommentarer är stängda.