Avrättade träd

En del ljushuvuden som kommenterar anonymt i media kan få till en del rätt slå slagkraftiga formuleringar.
Ordvalet avrättade träd skrev någon som en kommentar på en artikel i DN som handlade om en brasiliansk tidning enbart skulle finnas på nätet framöver.
Detta som ett led i att spara på skogen som annars går åt för att trycka en tidning.

Nu är väl skälet mer att det blir billigare att publicera enbart på nätet som är huvudanledningen till beslutet av tidningen. Det där med att spara träd är väl mer för att försöka ge det ett litet mer miljövänligt stuk på det hela i en ekonomisk besvärlig situation.
Om nu läsare är villiga att betala för att läsa sina dagliga tidningar på nätet återstår att se.
Informationsflödet inom nyheter är rätt så omfattande redan nu, så jag har lite svårt att tänka mig att folk vill betala för att ta del av nyheter.

Sedan kan man fundera lite på om den som kommenterade menade allvar med det där med avrättade träd, eller om det var en mer skämtsam vinkling på det hela.
Tyvärr så fruktar jag att det inte vara ett skämt när jag läser resten av vad h*n skriver. Utan det är nog en person som tillhör det där förvirrade släktet av människor som exempelvis tror att om vi sparar på vatten i Sverige så blir det mer vatten över i länder som inte har så mycket vatten.

Ja eller för den delen tror att om vi sparar på energi i Sverige så minskar vi utsläppen i världen. Miljöpartister kallas visst de svagsinta för och de kan snart sitta i en ställning där de talar om för dig hur du skall leva hela ditt liv framöver.
Och då pratar vi inte om morötter och piskor. Utan då blir det bara piskor.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.